20 Şubat okullar açılıyor mu? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılıyor?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrasında okullarda 2. dönem başlamamıştı. Deprem yaşanan 10 il ile birlikte 20 Şubat okullar açılıyor mu sorusunun yanıtı belli oldu. Peki, okullar ne zaman açılıyor?

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okulların açılışı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kahramanmaraş depremi sonrası 81 ilde eğitim öğretime ara verilirken depremin vurduğu illerde eğitim gören öğrencilerin ise nakillerini istedikleri illere aldırabilecekleri belirtildi.

20 Şubat Okullar Açılıyor Mu?

Normal şartlarda 23 Ocak'ta yarıyıl tatiline giren öğrenciler, 6 Şubat tarihinde okullarına geri dönecekti. Ancak yurdun büyük bir bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle okulların açılış tarihi ilk etapta 13 Şubat'a kadar ertelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan son dakika açıklaması ile eğitim öğretime verilen ara uzatıldı ve böylece okulların açılış tarihi değişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 71 il ve depremden etkilenen 10 il için alınan kararları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinin dışında kalan illerde okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye, tüm eğitim kademelerinde eğitim öğretim faaliyetleri 20 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak.

Ancak afet bölgelerinde bu durum farklılık gösterecek. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da bulunan okullar için ise 1 Mart tarihi işaret edildi. Nihai karar hasar tespit raporuna göre verilecek.

20 Şubat okullar açılıyor mu? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılıyor? ile ilgili etiketler Okul tatil deprem