20 Kasım bu akşam yasak başlıyor mu? Sokağa çıkma yasağı hangi gün, saat kaçta?

20 Kasım Cuma bu akşam sokağa çıkma yasağı var mı? Milyonlarca vatandaş sokağa çıkma yasağının 20 Kasım tarihinde yani bu akşam saat 20.00’da başlayıp başlamayacağını araştırıyor. Bunun yanında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların hangi saatlerde dışarı çıkabilecekleri de soruşturuluyor.Yasaklar ne zaman, hangi gün, saat kaçta başlıyor? İşte detaylar…

20 Kasım Cuma bu akşam sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından aranan ilk gündem maddelerinden birisi oldu. Koronavirüsle mücadele kapsamında geçtiğimiz günler alınan karar doğrultusunda hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Ancak günler ve saatler konusunda vatandaşların kafası iyice karıştı.

YASAKLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR? 20 KASIM CUMA BU AKŞAM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede koronavirüsle mücadele kapsamında bazı yasaklar 20 Kasım Cuma yani bu akşam başlıyor. İlk sokağa çıkma yasağı, 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00 den 23 Kasım Pazartesi 05:00'e kadar olacak.

Buna göre, hafta sonları 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

20 Kasım bu akşam yasak başlıyor mu? Sokağa çıkma yasağı hangi gün, saat kaçta?

Bu kapsamda, alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri, yarın 20.00'de kapanacak, 21 Kasım Cumartesi'den itibaren 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak.

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" şekilde hizmet verecek. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde uygulanacak.

20 Kasım bu akşam yasak başlıyor mu? Sokağa çıkma yasağı hangi gün, saat kaçta? ile ilgili etiketler sokağa çıkma yasağı yasaklar 20 Kasım yasak bu akşam yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.