182 neden aranmıyor?

Hastane randevusu almaya çalışan vatandaşlarımız, 182 numarasının aranmaması karşısında ne yapacaklarını bilemez oldular. Çeşitli polikliniklerden rahatsızlıklarına göre vatandaşlarımız bu numaradan randevu alabiliyorlar. Hastane randevu alma işlemi için iki fraklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, 182 numaralı hattı arayarak çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Fakat bu işlem, hatların ve çağrıya yanıt veren operatörlerin yoğunluğu nedeniyle sağlıklı işlemeyebilmektedir. Peki, 182 neden aranmıyor? Hastane randevu alma sistemi bozuk mu? Ne zaman düzelecek? Detaylar haberimizde...

182 neden aranmıyor? Hastalanan vatandaşlarımızın randevu aldığı MHRS sistemi bugün itibariyle çalışmadı. Vatandaşlar, ALO182'nin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığıyla da randevu alabilmektedir. Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki Online Randevu linkine basarak, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir. Peki, 182 neden aranmıyor? Hastane randevu alma sistemi bozuk mu? Ne zaman düzelecek? Detaylar haberimizde...

mhrs_neden_calAsmAyor

MHRS HASTANE RANDEVU ALMA İŞLEMİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Hastane randevu alma işlemini gerçekleştirebilmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır;

BİRİNCİ YÖNTEM

Bunlardan ilki, 182 numaralı hattı arayarak çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Fakat bu işlem, hatların ve çağrıya yanıt veren operatörlerin yoğunluğu nedeniyle sağlıklı işlemeyebilmektedir.

İKİNCİ YÖNTEM

İkinci yöntem ise internet üzerinden TC Kimlik Numarası ile alınan randevuları kapsamaktadır. Bu yöntem en sağlıklı olan olarak bilinmektedir.

182 NEDEN ARANMIYOR?

Bugün itibariyle vatandaşlar hastaneden randevu alabilmek için MHRS randevu sistemi olan ALO 182 hattını çevirdiler. Fakat hastane randevusu gerçekleştirebilmek için karşılarında operatörün çıkmasını beklerken aranan hattın düşme sorunu meydana geldi.

ASFKAJHGFHAHFA

MHRS RANDEVU İPTALİ NASIL OLUR?

MHRS üzerinden aldığınız randevunuzu randevu saatinden 15 dakika öncesine kadar iptal etme imkanınız vardır. Sisteme şifrenizle giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi bölümüne tıklayınız. Buradan iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafında bulunan "İptal Et" butonuna tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

HASTANE

Hastane (eski adı: Darüşşifa), sağlık hizmeti verilen ve bu amaçla gerektiğinde hastaların yatarak tedavi oldukları kurum. Hastanelerde hastalar, paralı veya parasız olarak tedavi edilirler. Hastaneler, devlet hastaneleri, özel üniversiteler, dernekler, sigorta şirketleri tarafından ücretli veya ücretsiz olarak işletilirler. Geçmişte dinî organizasyon ve gönüllüler tarafından verilen hastane hizmetleri günümüzde doktor, cerrah, hemşire, ebe, eczacı gibi sağlık profesyonelleri tarafından verilmektedir.

Toplu halde yaşayan insanlar her zaman hastaları tedavi etmenin ve korumanın gerekli olduğunu düşünmüşlerdir. Nitekim hastaların tedavisi ve bakımı konusunda tarih boyunca şu veya bu şekilde çalışmalar yapılmış ve tedbirler alınmıştır. İnsanların temel gereksinimlerini karşılayacak şekilde düşünülmüş olan bu tedbirler, her zaman onların yaşadıkları devirlerin sosyal ve ekonomik şartlarına sıkı sıkıya bağlı kalmıştır.

GARGAGRA

İLK HASTANELER

Hastaların bakımıyla uğraşan ilk kurumların tapınaklar olduğu anlaşılmaktadır. Epidauros'taki Asklepios Tapınağı'nda Yunanların şifa veren tanrısından yardım istemeye gelenler için yatacak yerler bulunmuyordu. MÖ 3. yüzyılda o zamanlar Buda inancı hâkim olan Hindistan'da da hastanelerin bulunduğunu gösteren bazı kanıtlar vardır. Eski Yunan'da doktorların özel muayenehanelerini veya dükkânlarını andıran, İatreia denilen ameliyat odaları vardı.

HASTANE TÜRLERİ

Çoğu hastanede yatan hastalar bulunurken bazı hastaneler belli bir tanı merkezi gibi çalışırlar ve sadece ayaktan hasta kabul ederler. Ayrıca belli bir bilim dalına veya belli bir halk kesimine özel hastaneler de vardır.

HASTANE VE TEKNOLOJİ

Sağlık sektörü yazılım ve donanım dünyasının hemen her ürününün sıklıkla kullanıldığı bir alandır. Bu sektörde birçok teknoloji ürünü hizmet kalitesinde artış, doğru teşhis ve etkin tedavi için kullanılmaktadır.

GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.