Zula süper lig nedir? Nasıl katılabilirsiniz? Ödülü ne kadar?

Türk oyun geliştiricilerinin MMOFPS oyunu Zula, 2018 ve 2019 yılı için espor atılımını içeren Zula Süper Lig oyuncuları heyecanlandırdı. Zula süper lig nedir? Nasıl katılabilirsiniz? Ödülü ne kadar? Ayrıntılı bilgi haberimizde...

14 milyon kullanıcıya sahip, anlık 60k online oyuncusuyla Türkiye’nin en önemli oyunlarından biri olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Zula'da büyük heyecan yaşanıyor. MadByte Games tarafından geliştirilen, Lokum Games tarafından dağıtılan ve Türkiye'de e-spor etkinliklerini destekleyen Zula Süper Lig nedir? Nasıl katılabilirsiniz? Ödülü ne kadar? Oyunla ilgili tüm bilgileri haberimizde sizin için bir araya getirdik.

Zula süper lig nedir? Nasıl katılabilirsiniz? Ödülü ne kadar?

ZULA SÜPER LİG
Zula resmi sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir reklam videosu ile 800 bin liralık Süper Ligi'ni tanıttı.


NASIL KATILABİLİRSİNİZ?
Zula Süper Ligi’ne davetli olarak veya Rekabet Turnuvası’ndan play-off aşamasına yükselerek katılma şansı yakalayabilirsiniz.

Zula Rekabet Turnuvası’na, turnuva başvuru formu açıldıktan sonra takımların aktiflik durumuna göre 512 Zula takımının turnuva başvurusu kabul görür. Turnuva başvurularına ulaşmak ve takip etmek için espor.zulaoyun.com / https://www.zulaoyun.com/ ve Zula sosyal medya adreslerini takip edebilirsiniz.

ZULA REKABET TURNUVASI
Aktif Klan sıralamasına göre 512 Zula takımının dahil olabileceği Rekabet A, B, C ve D gruplarından oluşan turnuva sistemidir. Takımların tekli eleme formatında oynayarak Zula Süper Ligi’ne yükselmeye çalıştıkları Rekabet Turnuvası’nda, her bir grupta ilk 16’ya kalan takımlar, 30.000 TL nakit para ödüllü havuzdan pay sahibidir.

TURNUVA AŞAMALARI
Zula Süper Lig Aşamaları
-Lig Aşaması
-Play-off
-Final

Zula Rekabet Turnuvası Aşamaları
-Elemeler
-Final
-Süper Lig Play-off

ZULA SÜPER LİG NEDİR?
Zula Süper Lig için; İlk sezon için toplamda 8 takım davetiye sistemiyle Zula Süper Ligi’nde yer alır.

Zula Süper Ligi turnuva maçları Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere sezonun 14 günü, canlı yayın eşliğinde online olarak gerçekleşecektir.

Lig aşamasını ilk 4 sırada tamamlayan takımlar, offline olarak gerçekleşecek finallere çıkmaya hak kazanır.

İlk sezonda Zula Süper Ligi’ndeki yerini koruyan takımların yanına, Rekabet Turnuvası’ndan 1. ve 2. olarak takımlar gelerek ligdeki slot sayısı artar.

Zula Rekabet Turnuvası için;
-128’er takımdan oluşmak üzere toplamda 512 takım Rekabet A, B, C ve D gruplarını oluşturur.
-Tekli elemine formatında oynanacak maçların ardından her bir grubu 1. sırada tamamlayan toplam 4 takım, sezon sonunda offline finallerde karşı karşıya gelir.

ÖDÜLÜ NE KADAR?
Süper Lig grup aşamasında verilecek 102 bin TL’lik ödül dağılımı:
1. Takım 35.000 TL
2. Takım 20.000 TL
3. Takım 15.000 TL
4. Takım 10.000 TL
5. Takım 7.000 TL
6. Takım 6.000 TL
7. Takım 5.000 TL
8. Takım 4.000 TL

Süper Lig finallerinde verilecek 80 bin TL’lik ödül dağılımı:
1. Takım 35.000 TL
2. Takım 20.000 TL
3. Takım 15.000 TL
4. Takım 10.000 TL

Zula süper lig nedir? Nasıl katılabilirsiniz? Ödülü ne kadar? - Resim : 2

ZULA NEDİR?
Zula, MadByte Games tarafından geliştirilen, Lokum Games tarafından dağıtılan, MMOFPS türünde Türk yapımı video oyunudur. Oyun Türkiye'den sonra ilk defa Brezilya'da, 2016 yılının Haziran ayında, Playspot firması tarafından yayımlanmıştır.

Zula, "zulaoyun.com" adlı internet sitesinden ücretsiz indirilip kayıt olunduktan sonra direkt oynanabilmektedir. Oyunun yapımına 2013 yılında başlanılmıştır. Vatansever asker ve istihbaratçılardan oluşan Zula ve paralı askerlerden oluşan Gladyo adında 2 düşman oluşumun yer aldığı oyunda farklı hikâyelere sahip toplam 16 ayrı karakter bulunuyor. Zula'da oldukça geniş bir mühimmat seçeneğinin içerisine Mehmetçik ve Kırıkkale gibi yerli silahlar da bulunmaktadır. Oyunun şiddet seslendirmelerini Bora Sivri seslendirmektedir. Oyundaki haritalar ve karakterler, Türkiye havası yaşatmaktadır. 12 Temmuz 2017 tarihinde Steam kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile Zula Steam platformundan kaldırılmıştır.

Zula süper lig nedir? Nasıl katılabilirsiniz? Ödülü ne kadar? - Resim : 3

Oynanış
Oyun Modları
Şu anda, Zula için yedi oyun modu sunuluyor:
Ölüm Maçı
Sabotaj
Sancak Savaşı
Aranıyor
Herkes Tek
Kartopu Savaşı
Eleme

Harita Türleri
Şu anda, Zula için on yedi harita türü sunuluyor:
Üsküdar Sokakları
Safranbolu
Düğün Salonu
Trabzon Uzungöl
Kuzey Irak
Otopark
Gaziantep Mülteci Kampı
İnternet Kafe
İnşaat
Metro
Hangar
Kıbrıs Açıkları
Paris
Gemi
Karlı Liman
Kastamonu Kereste Fabrikası
Çanakkale
Nemrut
Persepolis

Sunucular
Pro (25-70 Level arası 5 sunucu)
Genel (Sunucu 1-47 arası)
Klan 1-2 3
Test Sunucuları
Thailand Test Server
Vietnam Test Server
China Test Server
Beta

Zula süper lig nedir? Nasıl katılabilirsiniz? Ödülü ne kadar? ile ilgili etiketler Zula zula süper lig nasıl katılabilirsiniz ödülü ne kadar nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.