Zonguldak imsakiye 2024! Zonguldak sahur ve iftar vakitleri 2024

Zonguldak imsakiye vakitleri Diyanet tarafından yayınlandı. 2024 Zonguldak imsakiyesi Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2024 Diyanet imsakiyesi yayınlandı. Ramazan ayı manevi duyguların ve yardımseverliğin hat safhaya ulaştığı bir aydır. İşte 2024 Ramazan ayı imsakiyesi...

Oruç ibadeti nasıl yerine getirilir? 2024 Ramazan ayı 11 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında yaşanacak. Ramazan ayı dünya üzerinde tüm müslümanlar tarafından büyük bir sevinç ile karşılanıyor. Ramazan ayında orucun başlangıç ve bitiş saatleri imsakiye ile duyuruldu. Diyanet'ten Zonguldak imsakiye vakitleri yayınlandı. Yayınlanan imsakiyede sahur, iftar ve teravih saatleri yer alıyor. Zonguldak imsakiyesi Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Zonguldak 2024 imsakiyesi...

Zonguldak imsakiye 2024! Zonguldak sahur ve iftar vakitleri 2024

Zonguldak imsakiye 2024! Zonguldak sahur ve iftar vakitleri 2024 - Resim : 2

TEKNE ORUCU NEDİR, NASIL TUTULUR?

Tekne orucu, Anadolu'dan gelen ve aslen "tenkiye orucu" olarak adlandırılan bir gelenektir. Bu gelenekte, küçük yaştaki çocuklar oruca alıştırmak ve onlara İslamî bir kimlik kazandırmak için parçalı bir oruç tutturulur. Zamanla "tenkiye" kelimesi "tekne" olarak değişime uğramıştır.

Tekne orucunda çocuklar, öğle vakti yemek ve su tüketebilirler. Sahur ve iftarı ise aileleriyle birlikte yaparak Ramazan sevincine ortak olurlar. Bu sayede hem oruç tutmanın manevi hazzını yaşarlar hem de irade ve sabırlarını geliştirirler.

Tekne orucu sadece çocuklar için değil, bazı özel durumlarda yetişkinler için de uygulanabilir. Örneğin, sağlık problemleri nedeniyle uzun süre aç kalamayan kişiler veya yaşlılar da tekne orucu tutabilirler.

TEKNE ORUCUNUN AMACI NE?

  • Çocukları oruca alıştırmak ve teşvik etmek
  • Oruç tutmanın manevi hazzını yaşatmak
  • İrade ve sabır duygularını geliştirmek
  • Birlik ve beraberliği pekiştirmek
  • Ramazan ayının önemini ve değerini kavratmak
  • Tekne orucunun ne kadar süreyle tutulacağı çocuğun yaşına ve dayanıklılığına göre değişir. Genellikle öğle yemeğinden sonra başlayan tekne orucu, iftar saatine kadar devam eder. Çocuk, oruca daha fazla dayanabilirse, ikindi veya akşam ezanına kadar da uzatabilir.

Tekne orucu, Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak ve çocukları bu maneviyata ortak etmek için güzel bir gelenektir. Ailelerin çocuklarıyla birlikte bu geleneği yaşatmaları ve onlara oruç tutmanın önemini anlatmaları önemlidir.

Zonguldak imsakiye 2024! Zonguldak sahur ve iftar vakitleri 2024 ile ilgili etiketler oruç Diyanet Zonguldak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.