Zeynep Erkunt Armağan kimdir? Zeynep Erkunt neden öldü?

Türkiye'nin ve dünyanın ilk kadın traktör üreticisi Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti. Peki, Zeynep Erkunt Armağan neden öldü?

Türk traktör sanayisi çok önemli bir ismini kaybetmenin acısını yaşıyor. Türkiye’nin ve dünyanın ilk kadın traktör üreticisi Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan yaşamını yitirdi.

Zeynep Erkunt Armağan’ın cenazesi 6 Temmuz Çarşamba günü Gölbaşı Mezarlığı Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Zeynep Erkunt Armağan Kimdir?

Sanayici ve iş kadını olan Zeynep Erkunt Armağan, Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Sanayici bir babanın kızı olan Armağan, 1978 yılında Ankara Koleji’nden, 1982 yılında da Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

1982 yılında Erkunt Sanayi A .Ş. Döküm ve Makine Fabrikaları’nda çalışma hayatına başlayan Armağan, 29 yıllık iş hayatının 24 yılını Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları’nda çeşitli bölümlerine görev aldı. Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürdüğü esnada 2003 yılında Erkunt Traktör fabrikasının kuruluşunda yer aldı.

Zeynep Erkunt Armağan kimdir? Zeynep Erkunt neden öldü?

2006 yılından itibaren de Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Zeynep Erkunt Armağan, ArmaTrac markasıyla global pazardaki hedeflerini daha da büyüttü. Fortune Dergisi tarafından yapılan araştırmada 6 yıl üst üste “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde yer alan Erkunt-Armağan, Dünyada traktör üreten ilk kadın sanayici unvanına sahiptir. Ayrıca Amerika’da düzenlenen, “Son 4 Yılda Dünya’da Şirketini En Hızlı Büyüten 50 Kadın Yönetici” araştırmasında, listeye Türkiye’den giren tek işkadını olan Erkunt-Armağan Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu’nun CACCI Kadın Girişimci Konseyi’nin (CWEC) düzenlediği platformda, 30 ülkenin kadın girişimcileri arasında öne çıkarak Asya Pasifik Kadın Girişimci Ödülü’ne de layık görülmüştür.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Zeynep Erkunt Armağan, Türkiye’nin ilk sanayicilerinden ve Ankara Sanayi Odası’nın kurucularından Mümin Erkunt’un kızıdır.

Zeynep Erkunt Armağan kimdir? Zeynep Erkunt neden öldü? ile ilgili etiketler Zeynep Erkunt Armağan erkunt traktör
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.