Zelenskiy'den savaşın seyrini değiştirebilecek sözler: NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Rusya ile süren savaşın seyrini değiştirebilecek sözler geldi. Güvenlik garantileri karşılığında NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduklarını belirten Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yüz yüze görüşme isteğini yineledi. Zelenskiy, "Böyle bir fırsatım olursa ve Rusya da isterse, bu sorunların tamamını ele alabiliriz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya lideri Vladimir Putin'le doğrudan barış görüşmeleri gerçekleştirme isteğini yinelerken, güvenlik garantileri karşılığında NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi. Ukrayna medyasına konuşan Zelenskiy, Putin'le "her türlü formatta" görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. Ukrayna lideri, Putin'le yüz yüze görüşmediği takdirde Rusya'nın gerçekten savaşı sonlandırmak isteyip istemediğini anlamanın imkânsız olacağını söyledi.

Ateşkes sağlanması, Rus askerlerinin çekilmesi ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi karşılığında kendilerinin de NATO üyeliği arayışına son vereceklerini taahhüt etmeye hazır olduklarını belirten Zelenskiy şu ifadeleri kullandı: "Bu, herkes için uygun bir uzlaşma olur: NATO konusunda bizimle ne yapacağını bilemeyen Batı için de, güvenlik garantileri isteyen Ukrayna için de ve NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen Rusya için de."

"KIRIM VE DONBAS'IN STATÜSÜNÜ TARTIŞMAYA HAZIRIM"

Putin'le görüştüğü takdirde, Rusya'nın işgal ettiği Kırım ve Rusya destekli ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas bölgesinin statüsünün de tartışılabileceğini belirten Zelenskiy, "Rusya Devlet Başkanı'yla yapacağım ilk görüşmede bu konuları tartışmaya açmaya hazırım" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı, "Böyle bir fırsatım olursa ve Rusya da isterse, bu sorunların tamamını ele alabiliriz. Hepsini çözer miyiz? Hayır. Ama kısmen başarabilme, en azından savaşı durdurma şansımız var" diye konuştu.

Zelenskiy'den savaşın seyrini değiştirebilecek sözler: NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazırız ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Putin NATO Zelenskiy müzakere görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.