Zelenskiy'den NATO'ya sert tepki: Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek

Ukrayna Devet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın hava sahasını kapatmayan NATO'ya sert tepki gösterdi. "Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!" diyen Zelenskiy, ittifakın bugün yapabileceği tek şeyin Ukrayna'ya 50 ton dizel akaryakıt yakıt tedarik etmek olmasını da eleştirdi. Kiev'den kaçmadığını söyleyen Zelenskiy'nin uykusuz ve yordun olduğu gözlendi.

NATO, Ukrayna hava sahasını kapatmayacaklarını açıklamıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "NATO istihbaratı düşmanın planlarını çok iyi biliyor. Ayrıca Rusya'nın taarruza devam etmek istediğini de doğruladılar. Bu nasıl mümkün olabilir? 9 gündür şiddetli bir savaş görüyoruz, kentlerimiz yok ediliyor, insanlarımız, çocuklarımız, mahallelerimiz, kiliselerimiz, okullarımız bombalanıyor. Normal bir yaşamı, insan yaşamını sağlayan her şeyi yok ediyorlar ve bunu sürdürüyorlar. Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Zayıflık yüzünden, ayrımcılık yüzünden. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!" dedi.

"BUDAPEŞTE MEMORANDUMU'NU YAKALIM Kİ..."

Zelenskiy ayrıca, "İttifakın bugün yapabileceği tek şey, Ukrayna'ya 50 ton dizel akaryakıt yakıt tedarik etmek! Muhtemelen Budapeşte Memorandumu'nu yakalım ki daha iyi yansın diye" açıklaması yaptı.

"KAÇTI" İDDİALARINA VİDEOLU YANIT VERDİ, YORGUNLUĞU DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan yurt dışına kaçtığı iddiaları çıkan Zelenskiy, bir video paylaşarak, "Kiev’deyim, iş yerimde çalışıyorum. Kimse hiçbir yere kaçmadı" dedi. Videoda Devlet Başkanı Zelenskiy'nin uykusuz ve bitkin olduğu görüldü.

 

Zelenskiy'den NATO'ya sert tepki: Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek ile ilgili etiketler Ukrayna NATO Zelenskiy Rusya Ukrayna savaşı hava sahası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.