Z KUŞAĞI NEDEN FERDİ ÖZBEĞEN DİNLİYOR?

Şarkılarıyla hayatımızda derin izler bırakan unutulmaz sanatçı Ferdi Özbeğen, Netflix'te yayınlanan Bir Başkadır dizisiyle yeniden gündeme geldi. Eski kuşaklara nostalji yaşatan Özbeğen sahneleri, Z kuşağına da Ferdi Özbeğen’i merak etme ve keşfetme imkanı sağladı. Psikoloji Bilim Uzmanı ve Psikoterapist Şirin Şinikçi, Ferdi Özbeğen’in Z kuşağı çocuklarının üzerindeki etkisini SuperHaber YouTube kanalı için değerlendirdi.

Geçmişin başarılı ve unutulmaz isimleri, günümüzde şarkılarıyla yeniden gündeme gelerek dinlenme rekorları kırıyor. İşte onlardan biri merhum sanatçı Ferdi Özbeğen...

1965 yılında Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği “Altın Mikrofon” şarkı yarışmasıyla müzik dünyasına adım atan usta sanatçı Ferdi Özbeğen, 2013 yılında hayatını kaybetti. Döneminin en popüler taverna sanatçılarından olan Özbeğen, dijital yayın platformu Netflix’te yayınlanan Berkun Oya'nın yazıp yönettiği yerli dizi Bir Başkadır ile yeniden gündeme geldi. 

Z KUŞAĞI NEDEN FERDİ ÖZBEĞEN DİNLİYOR?

Dizide usta sanatçı Ferdi Özbeğen, beyaz takım elbisesi ve beyaz piyanosunun başında "Gündüzüm seninle, gecem seninle..." adlı şarkıyı söylerken eski kuşaklara nostalji yaşattı. Öyle ki şarkıyı mırıldanan annesini duyan Z kuşağı çocuğu da bu şarkıyı merak ederek dinliyor. Böylece dizi, yeniden başlayan Ferdi Özbeğen hayranlığı sayesinde en çok izlenen dizilerden biri oluyor.

Ortaya çıkan bu somut gerçekler beraberinde geçmişten bugüne Ferdi Özbeğen hayranlığı, nostalji yaşayan eski kuşak anneler ve Z kuşağı çocuklarıyla ilgili çok sayıda soru işaretlerini ortaya çıkartıyor. Ferdi Özbeğen kimdir? Ferdi Özbeğen şarkıları Z kuşağı çocuklarını nasıl etkiler? Eski taverna şarkılarının özellikleri neler? İçinde sevgi, aşk gibi hisli duyguları mı işliyor? Psikoloji Bilim Uzmanı ve Psikoterapist Şirin Şinikçi merak edilen bütün soruları SuperHaber YouTube kanalında yanıtladı.

Şirin Şinikçi’nin açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Z KUŞAĞI NEDEN FERDİ ÖZBEĞEN DİNLİYOR? ile ilgili etiketler Netflix Ferdi Özbeğen Şirin Şinikçi Bir Başkadır

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.