Yurtdışı alışverişlerinde ne kadar vergi alınır?

En başta bazı teknolojik ürünlerin Türkiye'de bulunmaması veya diğer ülkelerde daha ucuz olması, kullanıcıları yurtdışı alışverişlerine yönlendiriyor. Yurtdışından alışveriş yapmak isteyen vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri de vergiler. Peki, yurtdışı alışverişlerinde ne kadar vergi alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Günümüzün gelişen iletişim teknolojisi ve lojistik hizmetleri yurt dışından ürün getirmeyi daha da kolaylaştırmıştır. Bu nedenle yurt dışından ürün sipariş eden işletme ve kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Yurtdışından herhangi bir ürün sipariş etmek isteyen vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri de vergi oranları.  Peki, yurtdışı alışverişlerinde ne kadar vergi alınır? Detaylar haberimizde... 

Yurtdışı alışverişlerinde ne kadar vergi alınır?

YURTDIŞI ALIŞVERİŞLERİNDE NE KADAR VERGİ ALINIR?

Satın alma işlemlerinizden sonra yurt dışından gelen her türlü kargonuz gümrük vergisine tabidir. Son yapılan değişikliklerle birlikte gümrük vergisinden muaf olmak için uygulanan limitler kaldırılmıştır. Yurt dışından ürün getirmeniz durumunda vergi ödemeniz gerekmektedir.

Ticari maksat taşımayan, posta veya hızlı kargo aracılığıyla gelen, en fazla 1500 euro değerinde olan ürünleriniz için:

-Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18

-Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20

-Ayrıca Özel Tüketim Vergisi kapsamına giren bir ürün ise ek olarak %20 vergi uygulanır. Ürüne bağlı olarak KDV de istenebilir.

Yurtdışı alışverişlerinde ne kadar vergi alınır? ile ilgili etiketler alışveriş yurtdışı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.