Yüksek Elektrik Faturasına Yeni Sistem Geliyor! Hangi Ev Eşyası Ne Kadar Harcıyor, Öğrenin!

Elektrik faturalarının yüksek gelmesi son dönemin en çok eleştirilen konusu oldu. Evde elektrik tasarrufu sağlayacak önlemlerde bununla birlikte araştırılıyor. İngiltere'de bir firma hangi ev eşyasının ne kadar enerji harcadığını gösteren yeni bir sistem geliştirdi.

Elektrik fiyatlarına gelen zamlar ve yeni tarifeler sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde ihtiyaç sahibi insanları ezmeye devam ediyor. Elektrik faturalarındaki yüksek tutarlar vatandaşları da çeşitli tasarruf tedbirleri almaya itti. Ancak son geliştirilen sistem faturalardaki düşüşü sağlayabilecek nitelikte.

İngiltere'de bir enerji tedarikçisi, evlerde akıllı sayaç sistemini devreye aldıklarını açıkladı. Bu sisteme gçre evlerde her yarım saatte bir ne kadar enerji harcandığı görülebiliyor. Harcanan enerjinin parasal karşılığı da kullanıcılara temin ediliyor.

Yüksek Elektrik Faturasına Yeni Sistem Geliyor! Hangi Ev Eşyası Ne Kadar Harcıyor, Öğrenin!

Yüksek Elektrik Faturasına Yeni Sistem!

Yüksek faturadan rahatsız kişilerin hangi ev eşyasının ne kadar enerji harcadığını görerek buna göre bir tasarruf önlemi alacağı yeni sistemde , akıllı sayaçların, aynı anda kullanılan tüm cihazların harcadığı elektriği ölçtüğünü ve yaklaşık ödenecek fiyatı hesapladığını da vurgulandı.

Mayıs 2022'de Devreye Alınacak

Ofgem, akıllı sayaçların 2022’nin Mayıs ayından itibaren kullanıma başlanacağını açıklarken, yine de bunun tüm ülkede kullanımına başlanmasının 2025 yılına kadar sürebileceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte, yeni sistem, televizyon izlemenin veya ev aletlerini yanlış zamanda şarj etmenin hanelere önemli ölçüde daha pahalıya mal olabileceğine dair korkuları ateşledi.

Yüksek Elektrik Faturasına Yeni Sistem Geliyor! Hangi Ev Eşyası Ne Kadar Harcıyor, Öğrenin! ile ilgili etiketler Elektrik fatura akıllı sayaç
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.