Yüksek Elektrik Faturaları 1 Mart 2022'de Düşüyor! Milyonlarca Esnafa Fatura Müjdesi Geldi

Elektrik fiyatlarındaki artıştan en çok etkilenen kesim de Esnaflar oldu. Yüksek elektrik faturaları nedeniyle kepenk kapatmayı göze alan esnafa müjde gibi haber geldi. 1 Mart 2022'den itibaren faturalarda yüzde 25'lik bir indirim uygulanacak.

Esnafa elektrik fatura müjdesi geldi. Elektrik faturalarının yüksek gelmesiyle birlikte pek çok kesimden eleştiri ve şikayet gelmişti. Dünya genelinde artan elektrik fiyatları ülkemizde de devam ediyor. Ancak enflasyon karşısında vatandaşları ezdirmek istemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki hükümet elektrik faturalarında yaşanacak düşüşün pusulasını açıkladı.

Elektrik faturalarında düşüşün başlayacağı tarih 1 Mart 2022 olarak belirlendi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in canlı yayında açıkladığı elektrik fatura müjdesiyle birlikte milyonlarca esnafın da yüzü güldü.

Yüksek Elektrik Faturaları 1 Mart 2022'de Düşüyor! Milyonlarca Esnafa Fatura Müjdesi Geldi

Elektrik Faturaları Ne Kadar Düşecek?

Esnaflara yönelik elektrik fatura indirimi için geri saım başladı. Bakan Dönmez, 210 kilovatsaatin altındaki indirimli tarife ve üstündeki birim fiyatlara ilişkin vatandaşın lehine olacak bir düzenleme üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Yüksek elektrik faturalarında uygulanacak indirime dair konuşan Dönmez, 1 Mart'a kadar bu değişiklikleri tamamlayıp yetiştirmek olduğunu da vurgulayarak, "Çünkü 1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmiş olmayı hedefliyoruz. Esnafa indirimli tarifede yüzde 25 gibi bir indirim söz konusu olacak." dedi.

 

 

 

Yüksek Elektrik Faturaları 1 Mart 2022'de Düşüyor! Milyonlarca Esnafa Fatura Müjdesi Geldi ile ilgili etiketler Elektrik fatura esnafa müjde
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.