Yok böyle lezzet! Tane tane bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte en güzel bulgur pilavı tarifi!

Akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bulgur pilavı, aynı zamanda sağlıklı beslenme sürecinin de en önemli alternatifleri arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bulgur pilavının tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte en güzel bulgur pilavı tarifi...

Türkiye'nin her yöresinde oldukça popüler bir lezzet olan bulgur pilavı, içerisinde yer alan malzemeler bakımından yörelere göre farklılık gösteriri. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bulgu pilavı tarifi arama motorlarında en çok araştırılan tarifiler arasında yer alıyor. Peki, bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte en güzel bulgur pilavı tarifi... 

Yok böyle lezzet! Tane tane bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte en güzel bulgur pilavı tarifi!

BULGUR PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

1 adet büyük boy soğan (isteğe bağlı)

2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu (isteğe bağlı)

Tuz

Karabiber veya pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İlk olarak bulguru iyice yıkayın ve süzün. Bu, bulgurunuzu temizler ve fazla nişastayı uzaklaştırır.

Eğer kullanacaksanız, soğanı ince bir şekilde doğrayın veya rendeleyin.

Geniş bir tencereye tereyağını veya sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Eğer soğan kullanıyorsanız, doğranmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Bulgurları tencereye ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca bulgurların rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun. Bulgurların yağ ile iyice karışmasını sağlayın.

Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Su, bulgurların üzerini hafifçe geçecek kadar olmalıdır.

Tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber veya pul biber ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve altını kısın. Bulgurlar suyu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Bu süre sonunda tencerenin kapağını açmayın, çünkü bu buharın kaçmasına neden olabilir ve pilavınızın pişirme süresini etkileyebilir.

Bulgur pilavınız suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını hala kapalı tutarak 10 dakika dinlendirin. Bu, pilavın iyice dinlenmesini ve tanelerinin ayrılmasını sağlar.

Bulgur pilavınızı servis yapmadan önce bir kez karıştırın. İsteğe bağlı olarak taze doğranmış maydanoz veya taze limon suyu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bulgur pilavı, et yemekleri, sebze yemekleri veya salatalarla mükemmel bir şekilde uyum sağlar.

Yok böyle lezzet! Tane tane bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte en güzel bulgur pilavı tarifi! ile ilgili etiketler Yemek Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.