YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM YKS sonuç tarihini açıkladı!

Her yıl ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilen YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) bu yıl 18-19 Haziran tarihlerinde 2 oturumda gerçekleştirilmişti. Sınava katılan milyonlarca aday YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla araştırıyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Bu yıl ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavına milyonlarca aday katıldı. YKS 2022 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? Ayrıntılar haberimizde...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM YKS sonuç tarihini açıkladı!

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

YKS sonuçlarının erken açıklanması konusunda resmi bir bilgi açıklama bulunmuyor. Açıklama geldiği takdirde haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM SONUÇ SAYFASINA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

YKS'DE BARAJ PUANI KAÇ?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 YKS, ön lisans ve lisans programları tercihlerinde 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı.

 

 

 

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? ÖSYM YKS sonuç tarihini açıkladı! ile ilgili etiketler ÖSYM YKS Yks sonuçları YKS 2022
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.