YKS birincileri hangi illerden çıktı? Kocaeli ve Kayseri'den 2 birinci!

2022 YKS sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı'nın Twitter'dan yayınladığı mesaj ile açıklanan sonuçların ardından birincilerin hangi illerden çıktığı da öğrenildi. İşte 2022 YKS birincilerinin illeri...

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından paylaştığı mesajda YKS 2022 sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Aygün, açıklamasında "18-19 Haziran 2022 eğitimde sınavları gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları (2022-YKS) http:// sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun bu hafta içinde yayımlanacağını söyleyen Aygün, 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağını da açıkladı.

Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacak.

 

İŞTE 2022 YKS BİRİNCİLERİNİN İLLERİ

TYT:

Kocaeli

AYT:

Sayısal: Kayseri
Eşit Ağırlık: İzmir
Sözel: Kayseri

YDT:

Almanca: İstanbul

Arapça: İstanbul

Fransızca: İstanbul

İngilizce: Kocaeli

Rusça: İstanbul

YKS birincileri hangi illerden çıktı? Kocaeli ve Kayseri'den 2 birinci! ile ilgili etiketler YKS Kocaeli Kayseri İstanbul birinci il 2022 YKS yükseköğretim sınavı sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.