YKS 2023 soru kitapçıkları ve cevap anahtarları! YKS puan hesaplama nasıl yapılır?

2023 YKS süreci bugün tamamlandı! Sınavın ardından YKS (TYT, AYT, YDT) soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. İyi bir üniversite ve bölümde okuma umuduyla sınava giren binlerce öğrenci tarafından, YKS (TYT, AYT, YDT) merakla araştırılıyor. İşte, YKS 2023 soru kitapçıkları ve cevap anahtarları! YKS puan hesaplama nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Her yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS süreci tamamlandı. Gerçekleştirilen sınav oturumlarının ve ÖSYM tarafından soru kitapçıkları-cevap anahtarlarının yayınlanmasının ardından TYT, AYT, YDT 2023 soru ve cevapları merakla araştırılıyor. Diğer taraftan YKS puan hesaplamasının nasıl yapılacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte, YKS 2023 soru kitapçıkları ve cevap anahtarları! YKS puan hesaplama nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

YKS 2023 soru kitapçıkları ve cevap anahtarları! YKS puan hesaplama nasıl yapılır?

YKS (TYT, AYT, YDT) TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI

ÖSYM tarafından henüz 2023 YKS (TYT - AYT - YDT) soru kitapçığı ve cevap anahtarı sınavdan sadece birkaç saat sonra adayların erişimine açıldı. 

TYT TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

AYT TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

YDT TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Sınavda yer alan derslere ait doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Ham puan için her adayın testlere verdiği doğru ve yanlış cevap sayılarına göre hesaplama yapılır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılır ve adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) hesaplanır

2023 YKS HAKKINDA

Bu hafta sonu, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı. AYT (Alan Yeterlilik Testi) oturumunda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan toplamda 160 soru yöneltilmiştir. YDT (Yabancı Dil Testi) oturumunda ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde adaylara toplamda 80 soru sorulmuştur.

Sınavın ilk gününde Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılmış ve diğer oturumlar da tamamlanmıştır. Sınavların tamamlanmasıyla birlikte, adaylar sosyal medyayı kullanarak diğer adayların sınavla ilgili görüşlerini öğrenebilmektedir. AYT'nin ikinci oturumu 18 Haziran'da saat 10.15'te başlamış ve 180 dakika sürmüştür. Bu oturum saat 13.15'te sona ermiştir. Adaylara bu oturumda Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan toplamda 160 soruluk bir kitapçık verilmiştir.

Üçüncü oturum olan YDT ise 18 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlamış ve 17.45'te sona ermiştir. Bu oturumda adaylara başvuruda bulundukları yabancı dile ait soru kitapçığı verilmiş ve sınav süresi 120 dakikadır.

Sınavların tamamlanmasıyla birlikte, adaylar sosyal medyayı aktif olarak takip ederek diğer adayların sınava dair görüşlerini öğrenebilme imkanına sahiptir.

YKS 2023 soru kitapçıkları ve cevap anahtarları! YKS puan hesaplama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler YKS TYT ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.