YKS 2023 ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları ne zaman çıkar?

'YKS 2023 ne zaman açıklanacak?' veya 'TYT sonuçları ne zaman çıkar?' sorusu 17 Haziran'da TYT'ye ve 18 Haziran günü AYT'ye giren adaylar tarafından araştırılıyor. Zorlu bir senenin ardından YKS ile sınavdan aldıkları puanla üniversitelerini seçecek olan adaylar, sınav sonucunun açıklanacağı tarihi şimdiden merak etmeye başladı. Peki YKS 2023 ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları ne zaman çıkar? AYT ne sonuçları ne zaman açıklanır? İşte 2023 YKS sonuçları tarihi! Ayrıntılar haberimizde...

YKS sınavları, milyonlarca kişinin katılımıyla Haziran ayının 17'sinde TYT ve 18'inde Haziran tarihlerinde gerçekleşti. İki oturumdan oluşan ve 4 milyon adayın katılımda bulunduğu geçiş sınavında sonuçların ne zaman açıklanacağı ise en çok merak edilen başlıklar arasında yer alıyor. Peki Peki YKS 2023 ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları ne zaman çıkar? AYT ne sonuçları ne zaman açıklanır? İşte 2023 YKS sonuçları tarihi! Ayrıntılar haberimizde...

YKS 2023 ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları ne zaman çıkar?

YKS 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, 2023 yılında 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen sınavların ardından 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak. ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden saat 10.00'dan itibaren adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak YKS sonuçlarına erişebilecek.

YKS soru ve cevap anahtarları ise genellikle sınavdan bir gün sonra ya da oturumların sona erdiği gün akşam saatlerinde ÖSYM'nin web sitesinde yayımlanacak. Ancak, ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için bu konuda kesin bir bilgi vermek mümkün değil.

YKS 2023 ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları ne zaman çıkar? - Resim : 2

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

YKS sonuçlarını sorgulamak için ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret edin. YKS sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden erişebilirsiniz. Ana sayfada, genellikle üst menüde veya hızlı erişim bağlantılarında "Aday İşlemleri" seçeneğine tıklayarak ilgili sayfaya geçin.

YKS sonuçlarını sorgulamak için gerekli olan sayfaya yönlendirileceksiniz. Burada adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz gibi kimlik bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Bu bilgileri dikkatlice ve doğru şekilde girin.

Bu adımdan sonra anasayfadaki 'Sonuçlarım' kısmından, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya YKS sonuçları hakkında bilgi bulabileceğiniz bir bölüm olacaktır. Bu bölümü bulun ve 2023 YKS Sonuçları'na tıklayın. "Sonuçları Sorgula" veya benzeri bir butonu tıklayarak sonuçları görüntüleyin.

Sonuçlarınızın bulunduğu sayfa açılacak ve YKS puanınız ile diğer bilgileriniz gösterilecektir. Ayrıca sınavda elde ettiğiniz puanların dağılımını ve yerleştirme sonuçlarını görebilirsiniz.

YKS sonuçları genellikle sınavın yapıldığı tarihten birkaç hafta sonra açıklanır. Sonuçların açıklandığı dönemde yoğun bir trafiğin olabileceğini unutmayın, bu nedenle web sitesine erişimde bazı gecikmeler veya yavaşlık yaşanabilir. Bu durumda bir süre sonra tekrar deneyebilirsiniz.

YKS 2023 ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları ne zaman çıkar? ile ilgili etiketler YKS TYT
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.