Yıllardır kayıp olarak her yerde aranan önemli tarihi belgeler Kadıköy'de bir evden çıktı

İstanbul’da tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, yıllardır kayıp olarak aranan Osmanlı Kadıları’na ait mahkeme tutanaklarından oluşan kayıp belgeler, Kadıköy’de bir evde ele geçirildi. Baskında 12 belge kurtarılırken, 1 şüpheli gözaltına alınırken, operasyon anı kameraya yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmanlı Arşivleri’nden çalındığı sanılan ve yıllardır ‘kayıp’ olarak aranan Osmanlı Devletinde ‘Kadı Hücceti’ olarak adlandırılan mahkeme tutanaklarından oluşan kayıp belgelerin, İstanbul’da İ.L.S. adlı bir kişide olduğu istihbaratı aldı.

Yıllardır kayıp olarak her yerde aranan önemli tarihi belgeler Kadıköy'de bir evden çıktı


12 BELGEYE EL KONULDU


Yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen Kaçakçılık Polisi, alınan istihbarat doğrultusunda kayıp belgelerin Kadıköy Caferağa Mahallesinde İ.L.S.’ye ait bir koleksiyon dükkanında saklı tutulduğunu tespit etti. Belirlenen işyerine 1 Temmuz’da operasyon düzenleyen emniyet ekipleri, şüpheli İ.L.S.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

 Yıllardır kayıp olarak her yerde aranan önemli tarihi belgeler Kadıköy'de bir evden çıktı - Resim : 2

Baskında, yıllardır kayıp olarak her yerde aranan Osmanlı Devletinde “Kadı Hücceti” olarak adlandırılan ve Kastamonu Vilayeti Cide Kazasında görevli kadılar tarafından görülen davalara ait kararların yazılı olduğu öğrenilen 12 belge ve bu belgelerin kayıt altına alındığı ‘Kadı Sicili’ ve ‘Şeriye’ olarak adlandırılan 1 klasör ele geçirildi.

Yıllardır kayıp olarak her yerde aranan önemli tarihi belgeler Kadıköy'de bir evden çıktı - Resim : 3

Kadı ile kolluk kuvvetlerinin yazışmalarından oluşan belgelere el konulurken, şüpheli İ.L.S. hakkında ikmalen tahkikata başlatıldı.

Yıllardır kayıp olarak her yerde aranan önemli tarihi belgeler Kadıköy'de bir evden çıktı - Resim : 4

(İHA)

Yıllardır kayıp olarak her yerde aranan önemli tarihi belgeler Kadıköy'de bir evden çıktı ile ilgili etiketler İstanbul Kadıköy Operasyon baskın tarihi belge İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.