Yılbaşı yasakları hangi gün, saat kaçta başlıyor? 31 Aralık sokağa çıkmak yasak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrasında yılbaşı yasakları gündeme getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede yılbaşı sokağa çıkma yasağı ön planda yer aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen yazıda yılbaşı akşamından başlamak üzere sokağa çıkma yasakları konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Sokağa çıkma yasağının başladığı 31 Aralık 2020 Perşembe günü kısıtlamaların saat kaçta başlayacağı da vatandaşlar tarafından merak edilir hale geldi.

YILBAŞI YASAKLARI HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00 itibarı ile başlayan sokağa çıkma yasakları 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak. 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’da ise sokağa çıkma yasağı sona erecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede dikkat çeken ana başlıklar ile şöyle sıralandı:

- Balıkçı ve balık tezgahı şeklindeki iş yerleri, hafta sonları uygulanan kısıtlama süresince 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Yılbaşı yasakları hangi gün, saat kaçta başlıyor? 31 Aralık sokağa çıkmak yasak mı?

- 31 Aralık 2020-4 Ocak 2021 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, hafta sonu kısıtlamalarındaki usul ve esaslar geçerli olacak.

- Genel kurulları dahil olmak üzere sendikaların yapacağı etkinlikler 1 Mart 2021’e kadar ertelenecek.

- Avukatlar ve noterler istisna kapsamındaki kişiler ve yerler arasına eklendi. Avukatların özel araçlarıyla şehirler arası seyahatlerine izin verilecek.

- Yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetlerine ara verilen ana sınıflarıyla ilgili uygulamanın devamı sağlanacak. Tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları ise bugünden itibaren yüz yüze eğitime geçebilecek.

 

 

Yılbaşı yasakları hangi gün, saat kaçta başlıyor? 31 Aralık sokağa çıkmak yasak mı? ile ilgili etiketler Yılbaşı yasak sokak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.