Yeşilçam'ın ünlü yalısı hakkında flaş karar!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz'daki ünlü yalı hakkında son dakika kararı gündeme düştü. Yeşilçam filmleriyle hafızalara kazınan köşk için 19 milyon 322 bin 50 lira isteniyordu ancak Yeşilçam’ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi.

Şark Bülbülü, Aile Şerefi gibi unutulmaz Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz’da denize sıfır 6 bin 265 metrekarelik arsa içinde bulunan Rauf Alanyalı’ya ait yalı, 19 milyon lira bedelle açık artırmaya çıkarılmıştı. Yalının satışı açık artırma ile bugün gerçekleşecekti. Ancak tüm hissedarların talebiyle yalının satışından vazgeçildi.

Büyükçekmece Mezat Salonu’nda gerçekleşecek açık artırma için taraflardan Mehmet Ergen, Raciye Ercişli, Azade Hısım, Nercal Kaplancalı ve Süleyman Tufan Alanyalı geldi.

Satıştan vazgeçilmesinin ardından konuşan hissedarlardan Azade Hısım, “Orası muhteşem bir yer. Er geç satılacak ama biraz daha bizde kaldığı için mutluyum. Orada da çok vakit geçirdik. Orası hep eski günlerdeki gibi içimizde” dedi.

Yeşilçam'ın ünlü yalısı hakkında flaş karar!

20 YILDIR KULLANILMIYOR

1997’de Rauf Alanyalı'nın ölümünün ardından bir süre çocuklarının yaşadığı malikane, 2000’lerin başında kaderine terk edildi.

İçinde bir yüzme havuzu da bulunan ev, bakımsızlıktan harap oldu. Yüzlerce meyve ağacının bulunduğu bahçesi de hırsızların ve yağmacıların uğrak yerlerinden biri haline geldi.

Yeşilçam'ın ünlü yalısı hakkında flaş karar! - Resim : 2

(DHA)

 

 

Yeşilçam'ın ünlü yalısı hakkında flaş karar! ile ilgili etiketler Yeşilçam yalı Rauf Alanyalı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.