Yeniçeri Ocağı'nı kim kurdu? Ocak nasıl kuruldu?

Yeniçeri Ocağı'nı kim kurdu? Ocak nasıl kuruldu merak ediliyor. Osmanlı Devleti'nde askeri bir sınıf olan Yeniçeri Ocağı, 1362 yılında Anadolu Selçuklular‘da ki Hassa Ordusu‘ndan ilham alınarak kuruldu. İşte detaylar..

Yeniçeri Ocağı'nı kim kurdu? Ocak nasıl kuruldu? Osmanlı İmparatorluğu'nun en güçlü askeri sınıfı olarak bilinen ve birçok savaşın kazanılmasında etkili rol oynayan Yeniçeri Ocağı 1362 yılında kuruldu.

YENİÇERİ OCAĞI'NI KİM KURDU?

Yeniçeri Ocağı 1362 yılında Anadolu Selçuklular‘da ki Hassa Ordusu‘ndan ilham alınarak Osmanlı Devleti‘nin 3. padişahı olan 29 Haziran 1326 doğumlu 1. Murad ( Hüdavendigar ) tarafından kuruldu.

Padişahlığı ilk aldığı zaman devlet büyüklüğü 95.000 Km olan Osmanlı’yı yaşamının son gününe kadar Yeniçeri Ocağı’nin da verdiği büyük katkılar sayesinde 500.000 Km’ye çıkarmıştır.

YENİÇERİ OCAĞI NASIL KURULDU, NASIL KALDIRILDI?

Yeniçeriler, çeşitli nedenlerden dolayı; 17 ve 18 yüzyıllarda sık sık ayaklanmışlardır Yeniçeri Ocağı; Vaka-i Hayriye diye isimlendirilecek olan bir karar ve hareketle 15 Haziran 1826’da Sultan II Mahmud tarafından ortadan kaldırıldı. 15 Haziran 1856 günü Sultan II. Mahmut, yayınladığı bir fermânla (Vaka-i Hayriye) Yeniçeri Ocağını kapattığını ilân etti.

Yeniçeri Ocağı'nı kim kurdu? Ocak nasıl kuruldu? ile ilgili etiketler Osmanlı yeniçeri ocağını kim kurdu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.