Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? EYT ile ilgili hangi formüller masada?

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri maaşlarına yapılacak zam oranını, emeklilik şartlarını, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve BES'teki son gelişmeleri SuperHaber izleyicilerine anlattı.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

2022 yılı asgari ücreti yüzde 50 zam yapılarak 4.253,40 TL oldu. Aynı zamanda asgari ücrette olduğu gibi memur maaşlarında da gelir ve damga vergisi alınmayacağı açıklandı. Asgari ücrete yapılan bu artış sonrası SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri maaşlarına yapılacak zam için gözlerini 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarına çevirdi.

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, yeni yılda SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarını, emeklilik şartlarını, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve BES'teki son gelişmeleri SuperHaber muhabiri Zeynep Gizem Er'e değerlendirdi.

"İŞÇİ-BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN YÜZDE 15 CİVARI ZAM, MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN İSE YÜZDE 17 CİVARI ZAM OLABİLİR"

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Memur ve memur emeklileri için 2022’nin birinci altı aylık bölümü için yüzde 5 zam yapıldı. Ancak enflasyon farkı da alacaklar. Gözler pazartesi gününde. İşçi ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 15 civarı bir zam, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17 civarı zam olabilir. Memur ve emekliler için Sayın Cumhurbaşkanı’nın sürpriz bir zam oranı açıklayacağını tahmin ediyorum.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE EYT MESELESİNDE ÇÖZÜME YÖNELİK ÖNEMLİ BİR ADIM ATILACAK"

Önümüzdeki sene EYT meselesinde çözüme yönelik önemli bir adım atılacak. 2022 yılında işsizlik maaşları 2 bin TL ile 4 bin TL arasında olacak. Kıdem tazminatında taban 5 bin 4 TL, tavan ise enflasyona bağlı olarak 10 bin TL civarında belirlenecek. Türkiye şartlarına has bir formül olacaktır. Kademeli olarak bir çalışma olabileceği gibi, ‘Yaş şartını kaldırıyoruz’ şeklinde bir açıklama da gelebilir." sözlerini kullandı.

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'nın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? EYT ile ilgili hangi formüller masada? ile ilgili etiketler Bağ-Kur SGK memur emeklisi özgür kaya emekli maaşları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.