Yemeye doyamayacağınız bir nugget tarifi! Bu eşsiz lezzeti, evde hazırlamak mümkün! Nugget için gerekli malzemeler…

Nugget, en sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak dışarıda satılan nuggetların sağlıklı olmadığı da biliniyor. Doğru bir tarifle sağlıklı bir nuggetı evinizde de hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar…

Nugget; pizza, hamburger gibi fast food yiyeceklerin yanında sıklıkla tercih ediliyor. Bu yiyeceği özel kılan genellikle çıtır çıtır kıvamı oluyor. Bunun yanı sıra yumuşacık göğüs eti de nugget sevenler için ayrı bir şölen sunuyor. Bu özel lezzet, restoranlar tarafından genellikle dondurulmuş olarak hazırlandıktan sonra uzun süre buzluklarda bekletiliyor. Ardından kızartılarak konuklara sunuluyor.

Nugget tüketmek isteyenler, dışarıda üretilenlerin ne denli sağlıklı olduğu noktasında endişe duyuyor. Bu da evde nuggetın nasıl yapıldığının araştırılmasına sebep oluyor. Evde nugget yapmak aslında son derece kolay. Bunun için birkaç malzemeye ihtiyaç bulunuyor.

EVDE NUGGET YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Nugget yapımı için gerekli malzemelerin başında 2 adet tavuk göğüs eti geliyor. 2 yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber diğer malzemeler arasında yer alıyor.

Pane harcı için bir su bardağı kadar un, aynı miktar galeta unu, 2 yumurta gerekiyor. Kızartma için de Ayçiçek yağı kullanılıyor.

EVDE NUGGET TARİFİ

Yemeye doyamayacağınız bir nugget tarifi! Bu eşsiz lezzeti, evde hazırlamak mümkün! Nugget için gerekli malzemeler…

İlk olarak göğüs etinin küçük dilimler halinde olacak şekilde doğranması gerekiyor. Ardından mutfak robotunda çekilmesi ve kıyma haline getirilmesi gerekiyor. Rondoya; un, tuz, baharat, zeytinyağı eklenerek çekme işlemine devam ediliyor. Harcın kıvamının hafif ele yapışacak şekilde olması gerekiyor.

Harcı şekillendirmek için ilk olarak elin yağlanması gerekiyor. Ardından ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar alınarak klasik nugget şekli verilir. İsteyen farklı şekiller de tercih edebilir.

Nuggetların pişirileceği tavaya Ayçiçek yağı konularak kızması beklenir. Bu sırada un, galeta unu ve yumurta ayrı ayrı kaplara yerleştirilir. Nuggetlar ilk olarak una batırılmalıdır. Ardından yumurtaya ve galeta ununa batırılmaları gerekir. Yağda her iki tarafı kızaracak şekilde pişirilir.

Fazla yağını alması için nuggetları kâğıt havlunun üzerinde biraz bekletmek gerekir. Ardından yanında ketçap, mayonez ya da farklı soslarla servis edilir.

Yemeye doyamayacağınız bir nugget tarifi! Bu eşsiz lezzeti, evde hazırlamak mümkün! Nugget için gerekli malzemeler… ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.