YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonbahar dönemi 17 Eylül Pazar günü uygulandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen YDS İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça'dan yapıldı. Şimdi ise tüm gözler soru ve cevaplarda! Peki YDS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? YDS sonuçları nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde

YDS 2017 sonbahar dönemine katılım sağlayan vatandaşlar sınav soruları ve cevaplarını araştırmaya başladı. Yabancı dil alanındaki yeterliliklerini kayıt altına almak isteyen vatandaşlar, ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YDS 2017 sonbahar sınavının sonuçları öncesinde bir tahmin yürütebilmek için soru ve cevaplarının yayımlanmasını bekliyor. Peki, YDS soruları ve cevapları yayınlandı mı? YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sonuçları nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde

upload_2017-4-1_15-23-11

YDS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26 Temmuz-3 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvurusu alınan 2017 YDS sonbahar dönemi 17 Eylül Pazar günü saat 10.00'da yapıldı. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 2017 YDS sonuçları 5 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden erişime açılacak.

YDS sınavlarının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.

YDS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Binlerce adayın heyecanla beklediği sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden erişime açılacak.

2017 YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (2017-YDS) SONBAHAR DÖNEMİ KILAVUZU

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YDS SORU VE CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI MI?

ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 19 Eylül 2017 tarihinden itibaren adaylar sınav sorularını inceleyebiliyor. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden vatandaşlık numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebilecek. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2017-YDS Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

kpss-tarih-sorularina-nasil-calisilir-642x320

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. Bu sebeple YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor.

YDS NEDİR?

YDS, ülkemizde Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı (ÜDS) ve Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (KPDS) yerine getirilmiş ortak sınavdır. YDS, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavdır.

ydsyds

YDS SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yabancı Dil Sınavına (YDS) aşağıdaki adaylar başvurabilir;

Üniversitelerde kariyer hedefleyen Doçent, Doktora ve Sanatta yeterlilik isteyen adaylar
Yüksek lisans programlarına girecek üniversiteden lisans derecesi ile mezun olan adaylar
Üniversitelerde lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta olan üniversite öğrencilerinden yüksek lisans veya doktora programlarına devam etmek isteyen adaylar
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan ve dil tazminatı veya yurtdışı görevlendirme nedeni ile yabancı dil bilgisi seviyesi belgesine ihtiyaç duyan adaylar
Özel sektörde çalışan (bankalar v.s.gibi) ve yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) veya DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) sınavlarına girecek adaylar
Kamu personeli olmak amacı ile KPSS'ye girecek adaylardan başvuracakları kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyen adaylar.

yds_2017_soru_ve_cevaplari_osymden_ogren_1491201819_0263

YDS PUAN HARF KARŞILIKLARI

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirilecektir.

YDS'DEN KAÇ PUAN ALINMALI?

Doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65 puan alması gerekiyor.
Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların en az 55 puan alması gerekir.
KPSS yabancı dile girmesi gerekenler de bu sınava katılacak, KPSS puan türü belirlenirken bu sınavdan aldıkları puan da dikkate alınacaktır.
Öğretim üyesi dışında Öğretim elemanı kadrolarına girmek isteyen adayların en az 50 puan alması gerekiyor.
Öğretim elemanı kadrosuna girilecek üniversitede yabancı dil kullanılıyorsa, adayların en az 80 puan alması gerekiyor.
Diğer kadrolar için alınması gereken puanlar, kurumlar tarafından belirlenecektir.
Yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar için gereken puanlar çalıştıkları kurumlar tarafından belirlenecektir.

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler YDS ÖSYM yds 2017 sınav soruları ve cevapları yds sonuçları ne zaman nasıl öğrenilir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.