Yatalak hastalarla dalga geçen Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, evli mi, ne dedi?

Jiklet YouTube kanalında yayınlanan "Pes" adlı programlarıyla tanınan komedyen Pınar Fidan ve Seda Yüz, yaptıkları yatalak hasta şakasıyla gündeme oturdu. Video, kadın komedyenlerin kullanmış olduğu ifadeler nedeniyle izleyiciler arasında büyük bir tartışma başlattı. Peki, Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, evli mi, ne dedi? İşte Pınar Fidan hakkında merak edilenler...

Yatalak hastalar ile dalga geçen Pınar Fidan ve Seda Yüz sosyal medyada büyük eleştirilere maruz kaldı. Eleştirilere konu olan o sohbet, YouTube kanalındaki "Pes" programında paylaşıldı ve izleyicileri ikiye böldü. Video, sosyal medyada hızla yayılarak geniş bir kitlelere ulaştı. Peki, Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, evli mi, ne dedi?

Yatalak hastalarla dalga geçen Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, evli mi, ne dedi?

PINAR FİDAN KİMDİR?

Doğaçlama tiyatro yapan ve bir yıldır farklı mekanlarda açık mikrofon ve komedi gecelerinde performans sergileyen oyuncu Pınar Fidan, YouTube'da "Ofansif Mizah ve PES Podcast" adlı programlarıyla biliniyordu.

Fidan, geçtiğimiz senelerde Madımak Katliamı'na gönderme yaparak Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı ifadeler kullanması, on binlerce kişinin tepkisini çekti. Gösteride, "Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" ifadelerini kullanarak büyük bir infial yarattı.

Sosyal medyada hızla yayılan bu sözler üzerine Pınar Fidan, Instagram hesabını kapatmak zorunda kaldı. Ancak hesabını kapatmadan önce bir açıklama yaparak sözlerinin ironik olduğunu savundu. Fidan, kendisinin de Alevi olduğunu ve aslında eleştiri yapmak amacıyla bu tarz mizahları yaptığını dile getirdi. Ancak bu açıklama, tepkileri yatıştırmakta yetersiz kaldı.

Pınar Fidan'ın Alevi vatandaşlarla ilgili sözleri, sosyal medyada geniş bir kesim tarafından kınandı. Komedyenin kapatılan Instagram hesabına yoğun bir şekilde eleştiri mesajları yağdı.

PINAR FİDAN NE DEDİ?

Pınar Fidan ve Seda Yüz, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları videoda, yaşlı ve yatalak bireyleri hedef alarak alaycı bir tavır sergiledi. Videonun yayılmasıyla birlikte sosyal medya kullanıcıları, fenomenlerin bu tutumunu şiddetle eleştirdi.

Tepkilerin ardından paylaşılan videonun kaldırılması talepleri ortaya çıkarken, birçok kullanıcı sosyal medya platformlarında #PınarFidanVeSedaYüzEtiketi altında tepkilerini dile getirdi.

PINAR FİDAN NE YAPTI?

Pınar Fidan'ın daha önce Alevi vatandaşlara yönelik sarf ettiği ayrımcı ifadelerle gündeme gelmiş olduğu hatırlatıldı. "Tuz-Biber" adlı stand-up gösterisinde, Madımak Katliamı'na gönderme yaparak eleştirilen ifadelerde bulunan Fidan, o dönem büyük tepki çekmiş ve Instagram hesabını kapatmıştı.

PINAR FİDAN VE SEDA YÜZ AÇIKLAMA YAPTI!

Seda Yüz'ün daha önce bir röportajında "Her şeyin mizahı yapılabilir" diyerek linç kültürüne karşı durduğu ve insanların fikir belirtme ihtiyacına vurgu yaptığı hatırlatıldı. Yüz, tweet atarak en haklı insan olma yarışına girildiğini ve gerçek hayatta işlerin bu şekilde yürümediğini belirtmişti.

Yatalak hastalarla dalga geçen Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, evli mi, ne dedi? - Resim : 2

Fidan, bu seferki tepkilerin Alevi kimliğiyle ilgili olduğunu belirterek, söz konusu videoda ironi yaptığını savundu.

Yatalak hastalarla dalga geçen Pınar Fidan kimdir, kaç yaşında, evli mi, ne dedi? ile ilgili etiketler YouTube
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.