Yasin Suresi hangi olaylarda okunur? 41 Yasin okumanın püf noktaları nelerdir?

83. ayetten oluşan Yasin Suresi peygamber efendimizin Mekke'de olduğu zamanlarda inmiştir. En önemli surelerden biri olan bu sureyi hayatımızın birçok noktasında okuruz. Peki Yasin Suresi hangi olaylarda okunur? Kişilerin ne niyetle okuduyssa gerçekleşeceği 41 Yasin okumanın püf noktası nedir? Nasıl tesirli olur?

Kuran-ı Kerim'deki 36. sure olan Yasin Suresi 22. ve 23. cüzde yer alır. 2988 harften oluşan sure, Kuran'ın kalbi olarak bilinir.

Yasin Suresi Hangi Olaylarda Okunur?

Gündelik hayatın birçok noktasında okunabilen Yasin Suresi, belirli durum ve törenlerde de okunabilmektedir. Ölülerin defni esnasında okunur. Yasin Suresi, cenaze evlerinde de okunur.

Geceleri yatmadan önce okunabilen sure hakkında, "Geceleri Yasin okumak, Kuran'ı yedi kez hatmektir" denmiştir. Açılışlarda, yeni evlenecek çiftlerin düğünlerinde kısaca hayatın her anında okunan Yasin Suresi, 41 Yasin rutini ile de bilinir.

41 Yasin Okumanın Püf Noktaları!

Halk arasında 41 Yasin olarak bilinen ve uygulanan 41 Yasin Okumak, kişi ne niyetle okursa muradının gerçekleşeceği bilinir. Kırkbir Yasin, belirli günlere bölerek de okunabilir. Yedi güne bölerek ve özellikle sabah namazları sonrası okunarak daha tesirli olabilir.

 

Yasin Suresi hangi olaylarda okunur? 41 Yasin okumanın püf noktaları nelerdir? ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim yasin suresi hangi olaylarda okunur yasin suresi hangi durumlarda okunur 41 yasin nasıl okunur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.