Yarınki hava durumu! 1 Aralık hava nasıl olacak? Kar yağışı olan iller hangileri?

Yarınki hava durumu! 1 Aralık hava nasıl olacak merak ediliyor. Balkanlar üzerinden gelen kar yağışlı hava Edirne'den yurda giriş yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın hava nasıl olacak sorusunun yanıtını yayınladığı hava sıcaklık raporlarıyla verdi.

Yarınki hava durumu merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava sıcaklık rapor ve tahminleri, yarın 1 Aralık hava nasıl olacak sorusunu arayan vatandaşlar için haberimizde.

YARINKİ HAVA DURUMU!

Meteoroloji’den 4 il için kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok il için sağanak yağış uyarısı yaptı. Kırklareli, Elazığ, Tunceli ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin edildiği, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğini duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Doğu Anadolu'nun güney batısı ile Muğla, Düzce, Zonguldak, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Tunceli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmini paylaşıldı.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz Kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Kırklareli, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

BUZLANMAYA DİKKAT

Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

MARMARA VE KUZEY EGE KIYILARINDA KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ile kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli esmesi beklenen rüzgar için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Balkanlar üzerinden gelen kar Edirne’den giriş yaptı

Balkanlardan gelen ilk kar Edirne'ye giriş yaptı. Hamzabeyli Sınır Kapısı ve çevre köylerde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Bulgaristan’a açılan sınır kapısı Hamzabeyli taraflarında karayolları ekipleri yolların kapanmaması için çalışma başlattı.

Hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü kentte Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının ilerleyen saatlerde özellikle merkez ilçede yerini karla karışık yağmura bırakacağını belirtti.

Yarınki hava durumu! 1 Aralık hava nasıl olacak? Kar yağışı olan iller hangileri? ile ilgili etiketler hava durumu yarın hava nasıl olacak 1 aralık hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.