Yarın 27 Şubat okullar tatil mi? 10 ilde okullar ne zaman açılıyor?

Okullar yarın açılıyor mu sorusunun yanıtı belli oldu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden etkilenen 10 ilde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 27 Mart okul var mı sorusunun cevabını aradı. Peki, 27 Mart deprem bölgesinde okullar tatil mi?

Deprem bölgesi dışında kalan 71 ilde okullarda eğitim ve öğretim, 20 Şubat Pazartesi günü başladı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrasında başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Adana'da ise okullarda eğitim ve öğretime ara verilmişti.

Yarın 27 Şubat Okullar Tatil mi?

Kahramanmaraş’ta ve Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından ara verilen 71 ilde eğitim 20 Şubat 2023 tarihinde başlamıştı. Deprem bölgesi olan 10 ilde (Maraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Malatya) okullar kapalı kalmayı sürdürdü.

Yarın 27 Şubat 2023 tarihinde deprem bölgesinde okullar olmayacak.

Deprem Bölgesi Olan 10 İlde Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasına göre; Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretim başlayacak.

Gaziantep ve Osmaniye'de de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzadı.

Hatay'da ise okul açılış tarihi 27 Mart'a kadar uzatıldı.

Depremden etkilenen 11 ilde bahar döneminde (2. dönem) devam zorunluluğu olmayacak. Öğrencilerin istedikleri çevre illerdeki okullara nakil işlemleri yapılacak. Öğretmenler ise idari izinli sayılıyor ve ders ücretleri ödeniyor.

Milli Eğitim Bakanı Özer, deprem bölgesindeki illerdeki eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Kademeli olarak açılacak okullarda Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzattıklarını bildirdi. Özer, ''Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz." dedi. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da verilen ara da 27 Mart'a kadar uzatıldı.

Yarın 27 Şubat okullar tatil mi? 10 ilde okullar ne zaman açılıyor? ile ilgili etiketler Okul deprem 27 Şubat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.