Xavi koronavirüse yakalandı! Xavi Hernandez kimdir?

İspanyol futbolunun efsane isimlerinden Barcelonalı Xavi Hernandez koronavirüse yakalandı. Xavi Hernandez kimdir?

İspanyol futbolunun efsane isimlerinden Barcelona eski takım kaptanlarından Xavi Hernandez'in koronavirüse yakalandığı belirtildi.

Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın efsane futbolcusu Xavi'den kötü haber geldi. Katar ekibi Al Sadd'ı çalıştıran 40 yaşındaki Xavi Hernandez, koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Konu hakkında Instagram sayfasından açıklama yapan Xavi Hernandez, "Birkaç gün evvel Kovid-19 testim pozitif çıktı. Ne mutlu ki sağlığım mükemmel ama protokol gereği karantinada kalacağım." ifadelerini kullandı.

XAVI HERNANDEZ KİMDİR?

Xavi, futbol hayatına ilk olarak La Masia Kulübü’nün alt yapısında oynadı ve kısa bir süre babasının da etkili olmasıyla beraber Barcelona B formasını giymeye başladı. 1997 yılında başladığı B takımı kariyerine 3 sezon boyunca devam etti ve bu süre içerisinde takımı ile beraber 61 maça çıkarak 4 kez de gol attı. Barcelona B takımından oynarken ilk kez 1998 yılında Barcelona'da forma giyme şansı buldu.

2000 yılına geldiğinde A takımda yer almaya başlayan İspanyol futbolcu, takımı beraber yeni bir sözleşme imzaladı. 2004-05 sezonunda Don Balon ödülünde yapılan oylama sonucunda ligin en iyisi seçildi. Xavi, o sezon hem La Liga şampiyonu hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonuluğunu yaşadı. 1998 yılında başladığı Barcelona kariyerine 2015 yılında son verdi. 17 yıl emek verdiği takımıyla toplamda 505 maça çıktı. Çıktığı bu maçlar yaptığı birçok asistin yanında 58 kez de gol atma başarısı gösterdi. Uzun süre ter döktüğü takımından 2015 yılında Katar’ın Al-Sadd Kulübü’ne transfer oldu.

 

Xavi koronavirüse yakalandı! Xavi Hernandez kimdir? ile ilgili etiketler Barcelona Xavi Hernandez
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.