X, tamamen ücretli oluyor! 2 ülkede uygulama başladı: Para ödemeyen sadece gönderi okuyabilecek

X yani eski adıyla Twitter, 2 ülkede tamamen ücretli oldu. Botlarla mücadele amacıyla yapıldığı belirten uygulama kapsamında, yıllık ücret alınacak ve bu ücreti ödemeyen kullanıcılar X üzerinde sadece paylaşılan gönderileri okuyabilecek.

Popüler sosyal medya platformu X, yani eski adıyla Twitter, Elon Musk'ın satın almasıyla birlikte yeni bir döneme girmişti.

Son alınan karara göre X, 2 ülkede tamamen ücretli hale getirildi. Yeni Zelanda ve Filipinler'de test edilmeye başlanan bu sistemde kullanıcılardan sembolik bir şekilde yıllık 1 dolar ücret talep edilecek. Elon Musk'a göre botlarla mücadele etmenin tek yolu semboil de olsa kredi kartı kullanımı ile para toplamaktı.

Bu sistemin kısa zamanda tüm dünyada uygulanması bekleniyor.

1 DOLAR ÖDEMEYEN GÖNDERİ PAYLAŞAMAYACAK

Yeni Zelanda ve Filipinler'de uygulamaya giren sistemde, kullanıcılar X üzerinde temel özellikleri kullanabilmek için yıllık 1 doları ödemek zorunda. Önrek vermek gerekirse X hesabı olan bir kullanıcı gönderileri okuyabilecek fakat gönderi paylaşmak veya yorum yapmak istiyorsa bu 1 dolarlık ödemeyi yapmak zorunda. X Premium aboneliği kapsamındaki ekstra özellikler için yine abonelik satın alınması gerekecek.

X tarafından "Not a bot" olarak adlandırılan yeni sistemde, X hesabı açan kullanıcı, önce telefon numarasını doğrulayacak. Ardından da kredi kartı bilgilerini girerek, 1 dolarlık ödeme yapacak. X, söz konusu ülkelerde bot hesap sayısının nasıl değiştiğine ilişkin veri paylaşacağını da söyledi. Eğer bu sistem başarılı olursa tüm ülkelere yayılacak.

X, tamamen ücretli oluyor! 2 ülkede uygulama başladı: Para ödemeyen sadece gönderi okuyabilecek ile ilgili etiketler X (Twitter) Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.