Windows 5 senelik sorunun sebebini buldu! Mozilla kullanıcıları bu habere çok sevinecek: Meğer sorunun kaynağı…

Varsayılan tarayıcınız olarak Firefox'u tercih eden bir Windows kullanıcısıysanız, bilgisayarınızın yavaşlamasına veya donmasına neden olan yüksek CPU kullanımı gibi sinir bozucu bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Bu sorun, son beş yıldır neredeyse tüm Firefox kullanıcılarının başına bela oldu, ancak sonunda Microsoft bir çözümle imdada yetişti. İşte detaylar…

Windows'ta yüksek CPU kullanımına neden olan ve neredeyse tüm kullanıcıları etkileyen uzun süredir de devam eden Firefox sorunu nihayet çözüldü. Windows'un dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemi olduğu göz önüne alındığında bu önemli bir gelişme olarak görüldü. İşte detaylar…

MOZİLLA KULLANICILARINI BIKTIRAN SORUN

Windows işletim sistemi, milyonlarca kullanıcının günlük bilgi işlem ihtiyaçları için ona güvendiği, dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemidir. Ne yazık ki, bu popülaritenin bir dezavantajı var, çünkü Windows neredeyse tüm kullanıcıları, özellikle de Firefox kullananları etkileyen kritik bir soruna ev sahipliği yapıyor. Neyse ki, Microsoft ekibinin çabaları sayesinde sorun çözüldü.

Mozilla tarafından geliştirilen Firefox, dünyanın en popüler web tarayıcılarından biridir ve birçok Windows kullanıcısı, benzersiz özellikleri ve esnekliği nedeniyle Firefox'u tercih etmektedir. Ancak son beş yıldır Firefox kullanıcıları, yüksek CPU kullanımına neden olan, bilgisayarların takılmasına veya yavaşlamasına neden olan bir sorunla boğuşuyor.

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Windows 5 senelik sorunun sebebini buldu! Mozilla kullanıcıları bu habere çok sevinecek: Meğer sorunun kaynağı…

Sorunun temel nedeninin Windows Defender ve Firefox arasındaki etkileşim olduğu bulundu. Chrome ve Edge kullanıcıları sorunla karşılaşmazken, Firefox kullanıcıları bilgisayarlarının takılması veya donması ile senelerce mücadele etti. Yapılan incelemelerde sorunun Windows Defender'ın gerçek zamanlı koruma özelliğinden kaynaklandığı ve Mozilla ile Microsoft ekiplerinin birlikte çalışarak sorunu çözdüğü ortaya çıktı.

Sorun, CPU kullanımını yüzde 75 azaltan Defender motorunun (1.1.20200.2) beta sürümünde giderildi. Beta sürümü sonunda antivirüs tanımlarının kararlı kanalına dağıtıldı ve Mart 2023 güncellemesinin 4 Nisan sürümü ile sorun nihayet çözüldü.

Windows'ta bir Firefox kullanıcısıysanız, Microsoft'un bu uzun süredir devam eden sorunu çözme çabaları sayesinde artık daha hızlı ve sorunsuz gezinmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Windows 5 senelik sorunun sebebini buldu! Mozilla kullanıcıları bu habere çok sevinecek: Meğer sorunun kaynağı… ile ilgili etiketler Microsoft
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.