WhatsApp, sınırlarını zorlamaya başladı! İşte deneme sürümüne çoktan gelmiş olan o yeni özellik

Yeni özellikleri üzerinde çalışmayı sürdüren WhatsApp, Beta sürümünde sürpriz bir gelişme yaptı. Özellikleri kapsamına hiç tahmin edilemeyen bir özellik almayı planlayan WhatsApp’ın yeni özelliği denenmeye başladı.

Dünyanın en çok kullanılan ve popüler olan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olarak öne çıkan WhatsApp, şimdilerde kendisini adet gelişime ve dönüşüme adadı. Pek çok yeni özelliğini kullanıcılarına sunmaya başlamış olan WhatsApp, devam eden çalışmaları kapsamında 2023 yılına oldukça hızlı başladı. Bir yeni özelliği daha devreye sokmaya hazırlanan WhatsApp, üzerinde çalıştığı alan ise son derece hayret verici.

GIF’lerden avatarlara; durum güncellemelerinde kullanılabilen seçeneklerden kaybolan mesajlara kadar çok sayıda yeniliği sene başından bu yana takipçileri ile buluşturan WhatsApp, bu kez kendisini habere adadı. WhatsApp’ın 2.23.5.3 kodlu Android beta sürümünde geliştirme aşamasında olan özellik, test kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Haber bültenleri için kullanılacak bu özelliğin detayları da test sürümü sayesinde ortaya çıktı.

WHATSAPP, BÜLTEN ÖZELLİĞİ ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

WhatsApp, sınırlarını zorlamaya başladı! İşte deneme sürümüne çoktan gelmiş olan o yeni özellik

Bilindiği üzere Bundle, Feedly ve Substack gibi platformlar, kullanıcıların haberleri yakından takip edebilmesini sağlamak adına, haberleri toplu bir haber bülteni gibi sunmaya başlamıştı. Oldukça da tutan bu yöntem, bu alandaki uygulamalarının sayısının her geçen gün artmasına neden oldu. Devam eden gelişmeler ışığında bu alana adım atacak gibi duran WhatsApp’ın ‘Bülten’ özelliği üzerinde çalıştığı öğrenildi. Geçtiğimiz aylarda ‘Topluluk’ özelliğini devreye alan WhatsApp, duyuruların toplu bir şekilde yapılabilmesini kolaylaştırmıştı. WhatsApp yeni özelliğinde neyi amaçladığı da ortaya çıktı.

BÜLTEN ÖZELLİĞİNDE GİZLİLİK ÖN PLANA ALINDI

Sızan bilgilere göre; WhatsApp, bülten özelliği kullanılabilir hale geldiğinde, haber kaynaklarının WhatsApp bültenleri oluşturmalarına olanak tanımayı amaçlıyor. WhatsApp üzerinden ilgilerini çeken bültenleri seçebilecek olan kullanıcılar, uygulama içerisinden, kendi haber akışlarını oluşturabilecek. Haber akışını daha hızlı bir şekilde gerçekleştirme amacıyla yola çıkan WhatsApp, gizliliği de ön planda tutacak gibi. Zira WhatsApp’ın bu özellikte, bültene eklenen kaynakların başkaları tarafından görülmesine izin verilmeyecek. Henüz test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman kullanıma açılacağı ise bilinmiyor.

WhatsApp, sınırlarını zorlamaya başladı! İşte deneme sürümüne çoktan gelmiş olan o yeni özellik ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.