WhatsApp'a 'En baştan beri neden böyle değil?' dedirten HD fotoğraf gönderebilme özelliği geldi

WhatsApp'ın son beta sürümüne HD kalitesinde fotoğraflar gönderebilme özelliği eklendi. Bu bağlamda artık bir fotoğrafı göndermek istediğimizde kalitesini seçebileceğiz. Peki WhatsApp'ta HD fotoğraf nasıl gönderilir? Yüksek kaliteli fotoğraf gönderme nasıl yapılır? İşte detaylar...

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta artık yüksek kaliteli yani HD görüntüler paylaşmak mümkün oluyor. Android ve iOS için yayınlanan son beta sürümüne baktığımızda artık WhatsApp'ta HD kalitesinde fotoğraf gönderebilme özelliği eklendiğini görebiliyoruz.

Normalde WhatsApp üzerinden bir fotoğrafı gönderdiğimizde, o fotoğrafın orijinal çözünürlüğü korunmuyordu ve kalitesi düşüyordu. Bu nedenle de birçok insan görüntü göndermek için WhatsApp'ı kullanmaktan kaçınıyordu. Artık bu durum çözülüyor.

HD YA DA STANDART KALİTE SEÇENEĞİ

WhatsApp'ın son beta sürümünde artık gönderdiğimiz fotoğrafın boyutlarını koruyarak gönderebilme özelliğini kullanabiliyoruz. İki seçenek arasında gönderim şekli sunan uygulamada Standart kalite (1600 x 1052 piksel) ve HD kalite (4096 x 2692 piksel) karşımıza çıkıyor.

WhatsApp'a 'En baştan beri neden böyle değil?' dedirten HD fotoğraf gönderebilme özelliği geldi

Eğer HD seçeneğini seçerek bir görüntü gönderirseniz bu resimler sohbette HD simgesiyle gözüküyor. Yine de bu seçenek fotoğrafı tam olarak orijinal haliyle göndermiyor ve bu seçenek seçildiğinde de görüntüye sıkıştırma uygulyor ve az daha olsa bazı ayrıntılar kayboluyor.

WhatsApp'ın Android ve iOS için sırasıyla 2.23.12.13 ve 23.11.0.76 numaralı beta sürümlerinde kullanılabilen bu özellik kısa sürede genel kullanıma da açılıacaktır.

WhatsApp'a 'En baştan beri neden böyle değil?' dedirten HD fotoğraf gönderebilme özelliği geldi ile ilgili etiketler WhatsApp fotoğraf
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.