VPN engelenecek mi? VPN nedir?

VPN engelenecek mi? Sosyal medya düzenlemesi kanununda MHP'den ‘VPN engellensin’ isteği geldi. Bazı sosyal medya şirketlerinin bu yolla milyarca lira para kazandığı belirtildi. VPN nedir?

Sosyal medya düzenlemesi kanununda MHP’den ‘VPN engellensin’ isteği geldi. Uzaktan erişim yolları ile farklı ağlara bağlanmayı sağlayan VPN’nin Türkiye’de engellenebileceği ifade edildi. VPN nedir?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yakın bir zamanda Meclis’te görüşülecek olan sosyal medya düzenlemesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Yıldız, bazı sorunlar üzerinde yetersiz kalınabileceğinin altını çizerek bazı sosyal medya şirketlerinin Türkiye üzerinden milyarlarca lira kazandığını ve vergi ödemediğini söyledi.

Yıldız bu konuda gereken adımların atılması gerektiğinin altını çizerek yasaklı sitelere VPN (sanal özel ağ) üzerinden de erişimin önlenmesi için yeni ve köklü tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

VPN NEDİR?

Sanal özel ağlar olarak da bilinen VPN, Virtual Private Network kelimelerinin kısaltmasıdır. Genel anlamda şirketlerin şubeleri arasındaki iletişimi şifreleyerek güvenli iletişim sağlamasını amaçlamaktadır.

VPN engelenecek mi? VPN nedir? ile ilgili etiketler vpn VPN nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.