Volkswagen, ham madde üretimini güvence altına almak için madencilik sektörüne giriyor

Alman otomotiv devi Volkswagen elektrikli otomobillerinin bataryaları için gelecekte sorun yaşamak istemiyor. Ham madde tedarikini güvenceye almak isteyen Volkswagen, Kanada'da madencilik sektörüne girmeyi hedefliyor.

Volkswagen elektrikli otomobillerinin bataryaları için gelecekte sorun yaşamak istemiyor. Kanada’da madencilik sektörüne girmeyi hedefleyen Volkswagen, maden operatörlerinden hisse almak istiyor.

volkswagen-madencilik-sektorune-girecek

Volkswagen, Kanada madenlerinden ve maden operatörlerinden hisse almak istiyor.

Volkswagen Yönetim Kurulu üyesi Thomas Schmall, Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, "Kendi başımıza her hangi bir maden açmıyoruz. Kanada madenlerinden ve maden operatörlerinden hisse satın almak istiyoruz." diye konuştu.

Handelsblatt'a göre Kanada hükümeti ile bu çerçevede bir mutabakat zaptı birkaç gün içinde imzalanacak.

Volkswagen, ham madde üretimini güvence altına almak için madencilik sektörüne giriyor ile ilgili etiketler Volkswagen Kanada madencilik
GÜNÜN VİDEOSU

Sırrı Süreyya Önder: Sen kime parmak sallıyorsun...

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.