Verstappen'in şampiyonluğu sonrası tartışmalar bitmedi: Netflix için dramatik son mu hazırladılar?

Formula 1'de şampiyonu belirleyen Abu Dabi'deki yarış sonrası tartışmalar bitmedi. Max Verstappen'in şampiyonluğu kazandığı yarış sonrası güvenlik aracının son turdaki çıkış şekli büyük tepki çekti. Bazı Formula 1 serverler ve spor yazarları, FIA'nın söz konusu kararla Netflix'te yayınlanan 'Drive to Survive' belgeseli için dramatik bir final hazırlamayı amaçladığını söyleyerek tepki gösterdi.

Formula 1'de birçok tartışma ve kazanın yaşandığı sezon Abu Dabi'de koşulan son yarışla hafızalardan uzun süre çıkmayacak bir şekilde sona erdi. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile Red Bull pilotu Max Verstappen yarış öncesi eşit puandalardı. Şampiyonu belirleyen son yarışta Pole pozisyondan yarışa başlayan Verstappen'i geçen Hamilton yarışı uzun süre önde götürdü.

Verstappen'in şampiyonluğu sonrası tartışmalar bitmedi: Netflix için dramatik son mu hazırladılar?

7 dünya şampiyonluğu bulunan ingiliz pilotun farkı bir ara 16 saniyeye kadar çıkardığı yarışın son bölümünde ise kader ağlarını ördü. Williams pilotu Nicolas Latifi'nin aracı bariyerlere vurup yarış dışı kalması sonrası güvenlik aracı piste girdi. Yarışın bitmesine 5 tur kala güvenlik aracının piste girmesi sonrası herkes yarışın bu şekilde bitip bitmeyeceğini merak ediyordu. Eğer pist aracı pisti terk etmeseydi yarışı önde götüren Hamilton 8. şampiyonluğunu kazanarak bir rekora imza atacaktı.

Verstappen'in şampiyonluğu sonrası tartışmalar bitmedi: Netflix için dramatik son mu hazırladılar? - Resim : 2

Ancak yarışın bitmesine bir tur kala güvenlik aracı pistten çekildi ve Hamilton ile Verstappen arasında kalan bazı araçlar da çıkınca şampiyonluğun adayı iki pilot tek turluk müthiş bir yarışa imza attı. Hamilton'ı geçen Hollandalı Verstappen hem yarışı hem de ilk dünya şampiyonluğunu kazandı. Max Verstappen ayrıca Formula 1'in 34. ve ilk Hollandalı şampiyon olarak tarihe geçti. Öte yandan Red Bull pilotu Perez'in yarıştan çekilmesi sonrası markalar klasmanında şampiyon Mercedes oldu.

Verstappen'in şampiyonluğu sonrası tartışmalar bitmedi: Netflix için dramatik son mu hazırladılar? - Resim : 3

Tartışmalı yarışın ardından Mercedes takımı güvenlik aracının çıkış şekline itiraz etti. Mercedes takımı yaptığı açıklamada sadece Hamilton ve Verstappen arasındaki değil tüm turlu araçların güvenlik aracıyla birlikte çıkması gerektiğini savundu. FIA ise güvenlik aracının çıkış şeklinin yarış komiserinin kararına bağlı olduğunu söyledi

NETFLİX İÇİN DRAMATİK BİR FİNAL Mİ HAZIRLANDI?

Red Bull pilotu Max Verstappen'in şampiyonluğu kazandığı yarış tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı spor yazarları ve Formula 1 hayranları güvenlik aracının çıkış şekline sert tepki gösterdi. Yapılan yorumlarda FIA'nın verdiği kararla dramatik bir son yaratmayı amaçladığı belirtildi. Hatta bazı yorumlarda Netflix'te yayınlanan belgesel 'Drive to Survive' için bir hikaye yaratılmak istendiği de iddia edildi.

Kararı eleştiren isimlerden Athletic yazarı Jordan Bianchi, yarışın hakemi Michael Masi'nin Mercedes'in itirazına verdiği yanıtla yarışı güvenle yönetebileceği yönündeki inancı baltaladığını belirterek, "Drive to Survive'ın gelecek sezonu için Netflix'in başka bir ilgi çekici hikayeye sahip olduğundan emin olmak istemiş olabilir" dedi. Bianchi ayrıca tartışmalı kararlara rağmen Verstappen'in yaptıklarının küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Hong Konglu gazeteci Paul Ryding de yarış sonrası ilginç sözler söyledi. Ryding, FIA'nın Netflix'te yayınlanan Drive to Survive belgelesine dramatik bir son hazırlamayı daha çok önemsediğini iddia ederek, "Gerçekte, sezon yeterince sürükleyiciydi ve yapmacık bir son birçok insanı spordan uzaklaştırmış olacak" ifadelerini kullandı.

Verstappen'in şampiyonluğu sonrası tartışmalar bitmedi: Netflix için dramatik son mu hazırladılar? ile ilgili etiketler şampiyon formula bir abu dabi max verstappen Levis Hamilton güvenlik aracı netfilix drive to survive
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.