Beşiktaş bu sezon derbilerde sınıfta kaldı! Taraftarı çıldırtan istatistik...

Süper Lig'in 34. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Siyah-Beyazlılar, 2023-2024 sezonunda oynadığı tüm derbileri kaybetmiş oldu.

Süper Lig'in 34. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu.

Kadıköy'de oynanan derbide Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci'nin gollerine engel olamayan Siyah-Beyazlılar, bu sezon 13. yenilgisini aldı.

Puan sıralamasından Avrupa'ya gitme şansını da riske sokan Kartal, 51 puanda kaldı.

9 SEZON SONRA TÜM DERBİLERİ KAYBETTİ

Bu sezon taraftarlarının beklentisinin uzağında kalan Beşiktaş, 9 sezonun ardından ilk kez bir sezonda tüm derbilerde mağlup oldu.

2014-2015 sezonunda Fenerbahçe ve Galatasaray'la oynadığı tüm derbilerde rakiplerine mağlup olan Siyah-Beyazlılar, 9 yıllık aranın ardından bu olumsuz istatistiği tekrarladı.

2014-2015 sezonunda iç sahada oynadığı maçlarda Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a 2-0 yenilen Kartal, deplasmanda da Sarı-Lacivertliler'e 1-0, Sarı-Kırmızılılar'a 2-0 mağlup oldu.

Beşiktaş bu sezonu liderin 8 puan gerisinde 3. sırada tamamladı.

DERBİLER AL-MUSRATI'YE YARAMADI

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Al-Musrati oynadığı 2 derbi maçta da takımını zor durumda bıraktı.

25. dakikada Fenerbahçeli futbolcu Fred'e yaptığı faul sonrasında VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Libyalı futbolcu takımını derbi maçta eksik bıraktı. Al-Musrati'nin oyundan atılmasından 5 dakika sonra ise Fenerbahçe, Michy Batshuayi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Siyah-Beyazlılar'la ilk derbi maçına Galatasaray karşısında çıkan Libyalı oyuncu, Tüpraş Stadı'nda oynanan mücadelede kendi kalesinde attığı golle takımının 1-0 yenilmesinde başrol oynamıştı.

BEŞIKTAŞ, KADIKÖY'DE KIZARIYOR

Beşiktaş, Fenerbahçe'ye konuk olduğu son 7 maçta toplam 7 kırmızı kart gördü.

2017 senesinde oynanan ve Siyah-Beyazlılar'da Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup'un kırmızı kart gördüğü derbinin ardından, Kartal 2018 senesinde oynanan derbi maçı da 11 kişi tamamlayamadı.

2020 senesinde Beşiktaş 4-3 üstünlüğüyle tamamlanan derbide de Cyle Larin oyundan ihraç edilirken, geçen sezon Siyah-Beyalılar'ın 4-2 kazandığı derbide Welinton kırmızı kart görmüştü.

Kartal'da Kadıköy'de maçı tamamlayamayan son isim ise Al-Musrati oldu. Bu süreçte oynanan 2 açtada ise Beşiktaşlı oyuncular kırmızı kart görmedi.

4 DERBİDE 3 KIRMIZI KART GÖRDÜ

Bu sezon derbilerde puan alamayan Beşiktaş, oynadığı 4 derbinin 3'ünü 10 kişi tamamladı.

Kırmızı kart görmediği tek derbi maçta Fenerbahçe'ye Dolmabahçe'de 3-1 mağlup olan Siyah-Beyazlılar, bu maçta 5 sarı kart gördü.

Galatasaray ile oynanan derbilerin ikisinde de 10 kişi kalan Kartal'da Mert Günok, Omar Colley ve Al-Musrati kırmızı kart gören oyuncular oldu.

 

Beşiktaş bu sezon derbilerde sınıfta kaldı! Taraftarı çıldırtan istatistik... ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş Süper Lig Trendyol Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.