Vegan ve vejetaryen farkı nedir? Nasıl vegan olunur?

Son dönemin en popüler beslenme trendleri arasında, az hayvansal ürün tüketmek veya hiç tüketmemek yer alıyor. Bu çerçevede, veganlık ve vejetaryenlik, hayvansal ürünleri tüketmeme ilkesine dayalı yaşam tarzlarını ifade eden terimlerdir, ancak bu iki kavram arasında bazı temel farklar vardır.

Veganlık ve vejetaryenlik, hayvansal ürünleri tüketmeme ilkesine dayalı yaşam tarzlarını ifade eden terimlerdir, ancak bu iki kavram arasında bazı temel farklar vardır.

Veganlık:

Veganlar, hayvansal ürünleri tüketmezler. Bu, et, süt, yumurta, bal ve diğer hayvansal ürünleri içerir.

Veganlık sadece beslenmeyle sınırlı değildir; aynı zamanda giyim, kozmetik ürünleri, temizlik malzemeleri gibi diğer alanlarda da hayvansal ürünleri kullanmamayı amaçlar.

Etik ve çevresel nedenlerle veganlık tercih edilebilir.

Vegan ve vejetaryen farkı nedir? Nasıl vegan olunur?

Vejetaryenlik:

Vejetaryenler, genellikle et dışındaki hayvansal ürünleri tüketmezler. Bu, süt, yumurta, bal gibi ürünleri içerebilir.

Vejetaryenlik, hayvansal ürün tüketimini sınırlar, ancak tamamen ortadan kaldırmaz.

Etik, sağlık veya dini inançlar gibi çeşitli nedenlerle tercih edilebilir.

Bu temel farklara ek olarak, her iki yaşam tarzı da çeşitli alt kategorilere ayrılabilir. Örneğin, lakto-vejetaryenler sadece süt ve süt ürünlerini tüketirken, ovo-vejetaryenler sadece yumurta tüketebilir. Veganlar genellikle hayvansal ürünlerin tamamından kaçınırlar.

Özetle, veganlık hayvansal ürünlerin tamamen reddedildiği bir yaşam tarzını ifade ederken, vejetaryenlik et dışında, diğer hayvansal ürünleri de içerebilen daha geniş bir kapsama sahiptir.

Vegan ve vejetaryen farkı nedir? Nasıl vegan olunur? ile ilgili etiketler Vegan Vejetaryen Vejetaryenlik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.