Vatandaşlardan muhalefete 'Alman büyükelçi' tepkisi: Bir bildiri yazamayacak kadar aciz misiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 6 muhalefet liderinin bildirisini düzelttirmek için Alman Büyükelçisi Jürgen Schulz'e gönderdiği ortaya çıkmıştı. Bu iddianın yansımaları sosyal medyada sürüyor. Vatandaşlar muhalefeti, sandıkta kazanamayınca umudu 'dışarıda' aramakla ve bir bildiri yazamayacak kadar 'aciz' olmakla suçladı.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, 'Altılı zirve bildirisinin bir ülkenin büyükelçisine gönderildiği' iddiasını köşesine taşımış, "6'lı masada Brexit gölgesi" başlıklı yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iddiasındaki ismin Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz olduğunu iddia etmişti.

Hüseyin Likoğlu yazısında, "Bu AB soslu bildirinin perde arkası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bomba açıklamasıyla bambaşka bir boyut kazandı. Soylu, bildiri metninin imzalanmadan önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından emekli bir büyükelçi eliyle AB üyesi bir ülkenin Ankara büyükelçisine iletildiğini, metnin gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra ilân edildiğini söyledi." diye yazmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 6 muhalefet liderinin bildirisini düzelttirmek için Alman Büyükelçisi Jürgen Schulz'a gönderdiği ortaya çıkınca akıllara, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul kara teslim olmuşken, İngiliz büyükelçisiyle yediği yemek geldi.

Sosyal medyanın gündeminden düşmeyen konuya ilişkin vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'nun bu girişiminin ardından, İmamoğlu'nun İngiliz büyükelçisiyle yaptığı 'balık keyfi'ni hatırlatarak, muhalefetin sandıkta başaramayacağını anlayınca umudu 'dışarıda' aramaya başladığı yorumlarını yaptı. Hatta muhalefet liderleri, bir bildiri yazamayacak kadar aciz olmakla suçlandı.

Öte yandan CHP sözcüsü haberi yapan gazeteye dava açacağını açıkladı.

Vatandaşlardan muhalefete 'Alman büyükelçi' tepkisi: Bir bildiri yazamayacak kadar aciz misiniz? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu alman büyükelçi Jürgen Schulz 6'lı muhalefet bildirge
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.