Vatan Şaşmaz kimdir? Nasıl öldü? Şaşmaz'ı vuran Filiz Aker kimdir?

Vatan Şaşmaz kimdir? Ekranların tanıdık simalarından biri olan Vatan Şaşmaz, ölümünün 3. Yılında unutulmadı. Peki, Vatan Şaşmaz nasıl öldü? Vatan Şaşmaz'ı vuran Filiz Aker kimdir? İşte detaylar…

27 Ağustos 2017 tarihinde Filiz Aker tarafından bir otel odasında öldürülen Vatan Şaşmaz’ın hayatı araştırılıyor. Herkeste şok etkisi yaratan ölümün sır perdesi araştırılmaya devam ederken Türkiye’yi yasa boğan ölümün ardından 3 yıl geçmesine rağmen Vatan Şaşmaz kimdir sorusu merak ediliyor.

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul'da doğdu. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini verdi. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlandı. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı'na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı. Askerliğini Şırnak'ta yaptı.

2000 yılında ATV'ye geçti. Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz birlikte sabah şekeri oldular. Uzun süre (875 bölüm) sabah programı sundu. 'Özel Hat' programıyla Magazin Gazetecileri Derneği'nin 'En İyi Erkek Sunucu' ödülünü aldı. 4 yıl sabah programı ve 9 yıl magazin programı sunan Vatan Şaşmaz, 10 yıl Çocuklar Duymasın dizisinde oynadı. Engin karakteriyle büyük beğeni topladı.

Vatan Şaşmaz kimdir? Nasıl öldü? Şaşmaz'ı vuran Filiz Aker kimdir?

Vatan Şaşmaz, 14 Temmuz 2011 tarihinde Nurşen Kocayaş ile New York'da konsoloslukta evlendi. 10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde boşandı. 1 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi.

VATAN ŞAŞMAZ NASIL ÖLDÜ?

Vatan Şaşmaz'ın neden ve nasıl öldüğü uzun süre araştırılmış ve sonucunda kan donduran gelişmeler ortaya çıkmıştı.

Vatan Şaşmaz, Beşiktaş'ta bir otelde 1 aydır kaldığı eski kız arkadaşı ve bir dönem mankenlik yaptığı öğrenilen Filiz Aker'in odasına çıktı. Odada ikilinin arasında çıkan tartışmadan sonra Aker, kaçmaya çalışan Şaşmaz'ı sırtından 3-4 el ateş ederek vurdu. Aker olayın ardından kendi kafasına ateş ederek intihar etti.

Silah sesine odaya koşan otel personeli arkadan kilitli olan kapıyı kırarak içeri girdi ve Vatan Şaşmaz'ı kapının 1 metre uzağında, Filiz Aker'i ise yatakta ölü buldu. Bu arada, otel odasının Filiz Aker'in adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi.

Vatan Şaşmaz kimdir? Nasıl öldü? Şaşmaz'ı vuran Filiz Aker kimdir? - Resim : 2

Filiz Aker'in olayda kullandığı silahın bulundurma ruhsatlı olduğu saptandı. Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker'in cenazeleri, Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

FİLİZ AKER KİMDİR?

1963 doğumlu Filiz Aker, dokuz kardeşli bir ailede dünyaya geldi: Emrullah, Süleyman, Cemil, Sümer, Zekiye Eda, Filiz, Sabahattin, Sadullah ve Gülsen…Uzun bir süre mankenlik yapan Filiz Aker, aynı zamanda pek çok filmde rol aldı. 1990 yılına kadar Vahşi ve Güzel, Kurtlar Geceyi Severi, Sürgün, Alman Avrat 40 Bin Mark, İnsan Avcıları, Bir Sonbahar Hikayesi gibi filmlerde rol aldı. Daha sonra 1998 yılında mankenlik ve oyunculuğu bıraktı. Bu yıldan sonra İranlı bir iş adamıyla evlenip ABD’ye yerleşti ve ticaretle uğraşmaya başladı.

54 yaşında olan eski manken, 27 Ağustos 2017 günü İstanbul Beşiktaş’ta yaklaşık bir aydır kaldığı otel odasında ünlü sunucu Vatan Şaşmaz ile birlikte ölü olarak bulundu. Olayın aydınlanmasından sonra Filiz Akel’in önce Vatan Şaşmaz’ı vurduğu sonra da kendine ateş ederek intihar ettiği öğrenildi.

 

 

Vatan Şaşmaz kimdir? Nasıl öldü? Şaşmaz'ı vuran Filiz Aker kimdir? ile ilgili etiketler vatan şaşmaz filiz aker
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.