Van'da 10 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Son dakika Vali açıklama yaptı mı?

Van'da 10 Ocak yarın okullar tatil mi? Meteoroloji, Van'ın güney ilçeleri için çevresinde kar yağışı uyarısında bulundu. Bugün ise kar yağışı nedeniyle Van'ın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Peki Van'da yarın okullar tatil mi? 10 Ocak okullar kar tatil mi? Detaylar haberimizde...

Van'da 10 Ocak yarın okullar tatil mi? Van'ın bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Meteoroloji ise kar yağışı ile ilgili uyarıda bulundu. Van'ın güney ilçelerinde etkili kar yağışı bekleniyor. Peki 10 Ocak okullar kar tatil mi? Van'da yarın okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Meteoroloji, Van'ın güney ilçeleri ile Hakkari çevresinde yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, yağışların öğle saatlerine kadar Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Van'da 10 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Son dakika Vali açıklama yaptı mı?

SICAKLIKLAR 4 DERECEYE KADAR DÜŞECEK
Hava sıcaklığının 2-4 derece düşeceği tahmin edilen bölgede, rüzgar güney ve güneydoğudan orta kuvvette, yer yer kuvvetli esecek.

Gece gerçekleşen en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Van ve Muş'ta 1, Bitlis ve Hakkari'de 4 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının Van'da 1, Muş'ta 0 ve sıfırın altında olmak üzere Bitlis ve Hakkari'de 2 derece olması bekleniyor.

Van Gölü'nde hava çok bulutlu ve kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu olacak.

Van'ın güney ilçeleri ile Hakkari çevrelerinde öğle saatlerine kadar yer yer yoğun kar beklendiğinden çığ, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

VAN’DA KAR TATİLİ

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 9  Ocak'ta bazı ilçelerde okullar tatil edildi.
Van Valiliğinden yapılan açıklamada; Çatak, Başkale ve Bahçesaray ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okulların bugün için bir gün tatil edildiği belirti.

Van'ın Çatak ve Çaldıran ile Bitlis'in Tatvan ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve meteorolojinin verileri göz önünde bulundurularak ilk ve orta dereceli okulların, Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yarın tatil edildiğini belirtti.

Çaldıran Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşacak buzlanma nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olmamaları için ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın günü ara verildiği duyuruldu.

VAN

Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dokuzuncu şehri. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır. Van ili nüfus bakımından bu bölgenin en büyük ilidir. 2017 sonu itibarıyla nüfusu 1.106.891 kişidir. Kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkari illeriyle, doğudan da İran'la sınırlıdır. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.

Coğrafya
Van, yüzölçümü açısından Türkiye'nin en büyük illerinden biridir. Büyük bölümü yüksek, engebeli ve dağlık alanlardan oluşan Van'da yerleşmeye elverişli alanlar sınırlıdır. Van ilini etkisi altında tutan sert iklim, başlıca ekonomik uğraş olan tarımsal üretimin çeşitlenip gelişmesine olanak tanımaz.

İklim
Van iklimi karasal iklim olup bitki örtüsü bozkırdır. Van'da kış ayları sert geçer. Kar etkisini yoğun göstermektedir. Kış ayları Van'a en çok yağışın düştüğü aylardır. Van'da yaz ayları genelde kurak ve sıcak olup, Van Gölü'nün etkisiyle biraz serin yaşanmaktadır. Bu aylarda fazla yağış olmaz ama rüzgarlar geniş yer tutar. Bitki örtüsünün bozkır olması küçükbaş hayvancılığı geliştirmiştir.

Nüfus
Van il nüfusu: 1.106.891 (2017 sonu). İlin yüzölçümü 20.921 km²'dir. İlde km²'ye 53 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 315 kişi ile İpekyolu’dur) İlde yıllık nüfus artış oranı %0,61 olmuştur.

Nüfus artış oranı en yüksek ve en düşük ilçeler: İpekyolu (% 3,33)- Başkale (-% 4,12)

Van'da 10 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Son dakika Vali açıklama yaptı mı? ile ilgili etiketler Van 10 Ocak Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.