Uzman isim açıkladı! 100 TL'lik elektrik faturasından 35 TL tasarruf elde etmek mümkün!

Artan enerji bedellerinin elektrik faturalarına yüksek oranlı zamlar ile yansımasından sonra uzman isimlerden enerji tasarrufuna ilişkin önemli açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar…

Artan elektrik faturası bedellerinden şikayet eden vatandaşlar, özellikle şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşından sonra faturalara yansıtılmak durumunda kalınan enerji zamlarından ötürü zor bir duruma düştü. Hali hazırda diğer hizmet alanlardan gelen yüksek oranlı zam haberleri sebebi ile ay sonlarını getirmekte güçlük çeken vatandaşlar, elektrik faturalarının altında ezilmeye başladı.

Temel ihtiyaçlardan olan elektrik ihtiyacını daha az maliyetler çerçevesinde karşılayabilmek isteyen vatandaşlar, bu isteklerini gerçekleştirmenin yollarını araştırmaya başladı. Özellikle kış aylarına girildiği ve doğal gaz faturalarının yüksek bedellerinin ortaya çıkmaya başladığı şu günlerde elektrik faturasından tasarruf etmenin yollarını arayan vatandaşlara, uzman isimlerden önemli ipuçları geldi.

UZMAN İSİMDEN ÖNEMLİ TASARRUF AÇIKLAMASI!

Uzman isim açıkladı! 100 TL'lik elektrik faturasından 35 TL tasarruf elde etmek mümkün!

Yükselen elektrik faturalarından sonra zor duruma düşen vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulunan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, 31 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Tasarruf günü vesilesi ile tüketicileri bilgilendirdi. Konutlarda kullanılan elektrik karşılığında 100 TL’lik bir fatura ile karşılaşan tüketicilerin 35 TL’lik bir tasarruf elde edebileceklerini belirten Akgül, ayrıntıları paylaştı.

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaşan Akgül, kadınların yüzde 6,1’i ile erkeklerin yüzde 7,1’inin kullanmadıkları durumlarda elektrikli aletlerin fişlerini çekmediklerini belirtti. Yine aynı araştırmanın sonuçlarına göre kadınların yüzde 42,5’i ile erkeklerin yüzde 38,9’u’nun her zaman tasarruflu ampul kullandıkları belirtildi. Alınacak olan basit önlemler ile gem ülkenin hem de gezegenin hem de gelecek olan yüksek bedelli faturaların önüne geçilebileceğini ifade eden Akgül, konut içerisinde atılacak olan adımlara dikkat çekti.

ELEKTRİK FATURASI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Konutlarda kullanılan elektrikten tasarruf etmek ve dolayısı ile de elektrik faturasını düşürmek için atılması gereken bazı basit adımlar şu şekilde sıralandı:

  • Fırının ve tencerelerin kapağını sık sık açmayın.
  • Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi tam doldurduktan sonra çalıştırın.
  • Buzdolabını ve derin dondurucuyu duvardan 10 cm uzaklaştırın.
  • Enerji tasarrufu yapan beyaz eşyaları satın alın.
  • Kullanılmayan elektrikli ürünlerin fişlerini çekin.
  • Enerji tasarrufu yapan ampuller kullanın.
Uzman isim açıkladı! 100 TL'lik elektrik faturasından 35 TL tasarruf elde etmek mümkün! ile ilgili etiketler Elektrik Tasarruf
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.