Üniversite kayıtları son tarih ne zaman? Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?

Üniversite kayıt işlemleri 22 Ağustos tarihinde başladı. Üniversite kayıt işlemleri devam ederken son günün ne zaman olduğu öğrenciler tarafından araştırılıyor. Peki üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları son tarih ne zaman? İşte 2022-2023 üniversite kayıt tarihleri

2022-2023 Eğitim Ve Öğretim Yılı yaklaşırken üniversite adaylarının araştırmaları hızlandı.  YKS'de başarılı olup üniversiteye yerleşen adayları kayıt işlemlerini sürdürüyor. Peki; üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? Üniversite kayıtları son tarih ne zaman? İşte 2022-2023 üniversite kayıt tarihleri

Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?

YKS sonucuna göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar üniversite kayıtlarını 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlayacak.

Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

Üniversite kayıtları nereden ve nasıl yapılır?

Üniversiteye yerleşen adaylar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. 

E-Devlet üniversite e kayıtları öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak yapılır. Elektronik kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler üniversite kayıtlarını, yerleştikleri yükseköğretim kurumunda gerçekleştirebilirler.

Üniversite kayıtları son tarih ne zaman? Üniversite kayıtları ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler üniversite kayıtları üniversite kayıtları ne zaman bitiyor üniversite e kayıt nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.