Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı ve tercih listesindeki okullardan birine yerleşemeyen adaylar, YKS taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgi arayışına girdi. 2023 yılında toplam kontenjan 923,411 iken yerleşen aday sayısı 898,024 olarak kaydedildi. YKS ek tercih takvimi belirlendi ve adaylar 2. ek yerleştirme için başvurularını yapacaklar. Peki, Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları sonunda açıklandı ve üniversite yerleştirme süreci tamamlandı. Ancak, tercih listesindeki okullardan herhangi birine yerleşemeyen adaylar, YKS taban puanları ve kontenjanları hakkında merak içerisindeler. 2023 yılında toplam 923,411 kontenjan bulunurken, 898,024 aday üniversite yerleştirme sonuçlarına ulaştı.

Adaylar, YKS ek tercih takviminin açıklanmasıyla birlikte 2. ek yerleştirme için başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu aşamada üniversitelerin taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları büyük önem taşıyor. Peki, üniversite boş kontenjanları belli oldu mu? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

ÜNİVERSİTE EK KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

Ek yerleştirmede, üniversitelerin taban puanları, kontenjanları ve başvuru kılavuzları büyük önem taşıyor. 28 Ağustos tarihinde başlayacak olan üniversite kayıtları sırasında ilk tercihlerine yerleşen fakat kayıt yaptırmayan adaylar, ek yerleştirme hakkından yararlanamayacaklar.

Ancak ek yerleştirme için YKS taban puanları ve kontenjanları 2023 henüz resmi olarak açıklanmadı. ÖSYM tarafından ek yerleştirme kılavuzu duyurulmadı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kayıt yaptırılmayan bölümleri ÖSYM'ye bildirecek ve ÖSYM tercih kılavuzunu yayınlayacak. Bu kılavuzda adaylar, güncel üniversite taban puanlarını ve kontenjanlarını inceleyebilecekler.

Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu? YKS 2. ek yerleştirme ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.