Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets ile balet Artyom Datsishin Rusya saldırılarında hayatını kaybetti

Ukraynalı ünlü tiyatro oyuncu Oksana Shvets (67) ve ünlü balet Artyom Datsishin (43) Rus bombardımanı sonucu hayatlarını kaybettiler. Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’da can kayıpları artmaya devam ederken, ünlü oyuncu ve ünlü baletin ölümü Moskova'da da büyük tepkiye yol açtı. Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets, Rusların Kiev'de bombaladığı apartmanda hayatını kaybederken, bale yıldızı ağır yaralandığı bombardımandan sağ çıkamadı.

Rusların roket ve bombalarla saldırıp birçok sivilin ölümüne neden olduğu Ukrayna'nın başkeni Kiev'de bir apartmana isabet eden roket nedeniyle ünlü oyuncu Oksana Shvets hayatını kaybetti.

Kiev Young Theatre’ın üyelerinden biri olan sanatçı hem beyazperdedeki hem de tiyatro sahnesindeki performanslarıyla biliniyor. 67 yaşındaki oyuncunun ölümünü Young Theatre doğruladı. Tiyatro ve sinema yıldızı olan oyuncu için atılan tweette "Topraklarımıza giren düşmanın affı yok. Yetenekli oyuncumuzu kaybetik" denildi.

Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets ile balet Artyom Datsishin Rusya saldırılarında hayatını kaybetti


Ukraynalı ödüllü balet Artyom Datsishin, 26 Şubat günü Rus askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştı. Artyom kaldırıldığı hastanede 3 haftadır devam eden yaşam mücadelesini kaybetti. 43 yaşındaki Artyom Datsishin'in ölümü Moskova'da da büyük tepkilere neden oldu.

Moskova'da Bolşoy Balesi'nin sanat yönetmeni Alexei Ratmansky, Datsishin'in hayatını kaybetmesinin ardından çok sert bir paylaşım yaptı. Ratmansky, "Öfkeliyim. Datsishin gibi bir sanatçının Rus askerlerin elinde ölüme gitmesi dayanılmaz bir acıya yol açtı" dedi.

Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets ile balet Artyom Datsishin Rusya saldırılarında hayatını kaybetti - Resim : 2

Artyom Datsishin, Ukrayna Ulusal Operası'nın baş dansçısıydı. Artyom Datsishin Avrupa ve ABD'de turnelere çıkan dünya ünlü sayılı baletler arasındaydı.

Ukraynalı oyuncu Oksana Shvets ile balet Artyom Datsishin Rusya saldırılarında hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş Artyom Datsishin Oksana Shvets
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.