Ukrayna Savunma Bakanlığı : Rusya 1370 füze fırlattı, 148 çocuk hayatını kaybetti! Bunu affetmeyeceğiz...

Putin'in talimatıyla başlayan Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken Ukrayna'dan son durum açıklaması geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'ya toplam 1370 füze fırlattığı, saldırılarda 148 çocuğun hayatını kaybettiği, 10 milyondan fazla Ukraynalının savaş nedeniyle evlerini terk ettiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, "Rusya, Ukrayna'da 15 havalimanını yok etti. İşgalciler, her gün vahşet uyguluyor. Bunu affetmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 37'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor.

Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemediği için sivil yerleşimleri de vurmaya başlarken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

UKRAYNA'DAN YENİ AÇIKLAMA: 148 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ, BUNU AFFETMEYECEĞİZ

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'ya toplam 1370 füze fırlattığı belirtildi. Saldırılarda 148 çocuğun hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, 10 milyondan fazla Ukraynalının savaş nedeniyle evlerini terk ettiği aktarıldı. Açıklamada, "Rusya, Ukrayna'da 15 havalimanını yok etti. İşgalciler, her gün vahşet uyguluyor. Bunu affetmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

 

"RUSYA, GEÇİCİ OLARAK İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERDE KENDİ YÖNETİMİNİ KURMAYA ÇALIŞIYOR"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından da yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Rus ordusunun kayıplar yaşaması nedeniyle başkent Kiev'i bloke edemediği ve ele geçiremediği belirtildi. Rusya'nın Ukrayna'da savaşan ordusunu güçlendirmeye devam ettiği ve bunun için Rusya Güney Askeri Bölgesine bağlı birlikleri savaşa dahil ettiği kaydedilen açıklamada, "Rusya, geçici olarak işgal altında bulunan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde kendi yönetimlerini kurmaya çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Rus ordusunun, ilerleyen günlerde Ukrayna'nın güney ve doğusundaki bölgelerde saldırıları sıklaştırabileceği ifade edildi. Ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin de Herson bölgesindeki 11 yerleşim birimini Rus ordusundan kurtardığı kaydedildi.

 

ZELENSKİY'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesinin güvenliğinin garantörü olmaya hazır olması nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüklerini ve Rusya ve Ukrayna heyetlerinin salı günü İstanbul’da yaptıkları müzakere toplantısını ele aldıklarını belirten Zelenskiy, "Türkiye'ye Ukrayna'nın güvenliğinin garantörü olmaya hazır olduğu için minnettarız" ifadelerini kullandı.

RUSYA: 2 ADET Mİ-8 TİPİ HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Azov Taburu komutanlarını taşıyan 2 adet Mi-8 tipi helikopterin düşürüldüğünü açıkladı. Ukrayna'daki Azov Taburunun Mariupol'den üst rütbeli komutanları tahliye etmeye çalıştığını aktaran Konaşenkov, "Kiev rejimi 31 Mart sabahı Ukraynalı Neo-Nazi Azov Taburu'nun komuta kadrosunu iki Mi-8 helikopteri ile tahliye etmeye çalıştı. Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) birlikleri, Ukrayna ordusundan ele geçirdikleri ABD yapımı Stinger füzesiyle Mi-8 helikopterlerini düşürdü. Helikopterlerden biri Rybatskoye köyü yakınlarına düşerken, füze darbesiyle hasar alarak denize doğru yönelen diğer helikopter kıyıya 20 kilometre mesafede düştü" ifadelerini kullandı. Konaşenkov, düşürülen helikopterlerde kaç kişinin öldüğüne dair bilgi paylaşmadı.

 

Ukrayna Savunma Bakanlığı : Rusya 1370 füze fırlattı, 148 çocuk hayatını kaybetti! Bunu affetmeyeceğiz... ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Savaş Türkiye Çocuk Füze savunma bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.