UEFA: Rus askeri saldırısını şiddetle kınıyoruz, Ukrayna halkına elimizi uzatmaya hazırız

UEFA İcra Kurulunun yarın olağanüstü toplanacağı ve alınan kararların kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi... UEFA: "Ukrayna'da devam eden Rus askeri saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ukrayna'daki futbol topluluğuyla dayanışmamızda kararlıyız ve Ukrayna halkına elimizi uzatmaya hazırız."

UEFA, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine tepki gösterdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, uluslararası toplumun Avrupa'daki güvenlik durumuna ilişkin endişesinin paylaşıldığı belirtilerek, "Ukrayna'da devam eden Rus askeri saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ukrayna'daki futbol topluluğuyla dayanışmamızda kararlıyız ve Ukrayna halkına elimizi uzatmaya hazırız." ifadeleri kullanıldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ RUSYA'DAN ALINACAK 

UEFA'nın olimpik ruha uygun, barış ve insan haklarına saygı gibi Avrupa'nın ortak değerleri çerçevesinde futbolu geliştirmek için çalıştığının vurgulandığı açıklamada, UEFA İcra Kurulunun yarın olağanüstü toplanacağı ve alınan kararların kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

UEFA, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan durumun değerlendirilmesi amacıyla yarın TSİ 12.00'de, İcra Kurulunun olağanüstü toplanacağı bilgisini paylaşmıştı.

Yarınki toplantıda, 28 Mayıs'ta Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Krestovsky Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi final maçının yerinin değiştirilmesi bekleniyor.

EUROLEAGUE YÖNETİMİ ACİL TOPLANIYOR 

THY Euroleague'de mücadele eden takımlar, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gelişmeler nedeniyle yarın olağanüstü toplantı yapacak.

Organizasyonun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, iki ülke arasında yaşananların yakından takip edildiği vurgulandı.

Takımların tamamı risk altında olmadıkça ya da bir maçın oynanmasını engelleyecek hükümet kararı bulunmadıkça lig takviminin planlandığı gibi devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, 18 takım temsilcisinin yarın çevrimiçi toplantıda bir araya gelerek olayların gidişatını ve alınabilecek önlemleri görüşeceği kaydedildi.

UEFA: Rus askeri saldırısını şiddetle kınıyoruz, Ukrayna halkına elimizi uzatmaya hazırız ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya UEFA THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Eyüpsultan'da müdürü öldüren yabancı uyruklu öğrencinin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrencinin okula giriş-çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı.