İzmir'de nikahta dua hazımsızlığı sonrası bakanlık harekete geçti! Mülkiye müfettişi görevlendirildi...

İçişleri Bakanlığı, İzmir'de nikahta dua edilmesinin engellenmesi iddialarına ilişkin mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.

İzmir'de bir nikah töreninde nikah memurunun masada ailenin bir din görevlisine dua okutmasına müdahalesi büyük tepki çekmişti. 

Görüntülerde nikah başlamadan önce aile din görevlisinden bir dua istiyor ve hocanın mikrofunu eline alıp besmeleye başlamasının ardından nikah memuru kadın anında müdahale ederek mikrofonu alıyor. 

Nikah memurunun “Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz. Burası resmi daire, duanızı evinide edin” sözlerinin ardından din görevlisi kişi mikrofunsuz bir şekilde dua etmeye devam ediyor.

 

MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRDİ

İçişleri Bakanlığı, İzmir'de nikahta dua edilmesinin engellenmesi iddialarına ilişkin mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Karşıyaka Belediyesine ait Zübeyde Hanım Nikah Salonu'nda gerçekleşen nikah töreninde dua edilmesinin engellenmesiyle ilgili olarak mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

İzmir'de nikahta dua hazımsızlığı sonrası bakanlık harekete geçti! Mülkiye müfettişi görevlendirildi... ile ilgili etiketler İzmir
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.