'Türkiye'nin Müslüman kimliğini savunmak Taliban'ı savunmak değildir. Bunları karıştırıyoruz!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtlıyor…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirdiği ve gün geçtikçe kaosun artarak büyüdüğü Afganistan'daki tablonun iç yüzü masaya yatırıldı.

"TALİBAN'IN SÖZLERİ VE YAPTIKLARI ARASINDA ÇOK FARK VAR. DÜNYA DEMOKRASİSİNE ÖRNEK OLMASINI BEKLEMEYİN"

Metehan Demir, "Bu konuyu nasıl sahiplendikte Taliban'a kefilim diyebiliyor? Bu iş Türkiye'de nasıl bu hale geldi? Nasıl tarafların kavgası haline geldi? Biz uluslararası anlamda kendi ülkemizin menfaatleri ön planda olmak üzere konuyu değerlendiriyoruz. Türkiye'nin gereklilikleri çerçevesinde bu konuyla ilgili kararlar verme durumundayız. Taliban'ın önceki travmaları, bugüne kadar uyguladığı sert politikalarına bakıldığında tabloya karamsar bakmak gerekiyor. Ancak sözcülerinin açıklamaları, çıkışları ve ifadelerine bakıldığında sözler ve fiiller arasında uçurumlar. Taliban'ın dünya demokrasisine örnek olmasını beklemeyin. Böyle bir şey olamaz. Orada önemli olan Taliban değil, Afganistan. Görüşmemekte yanlış, görüşüp konuşulması gerekiyor. Manipülasyon da yapılıyor. Eski görüntüleri Taliban olarakta veriliyor. Ancak Taliban'ın katlettikleri de var. Türkiye'nin Müslüman kimliğini savunmak Taliban'ı savunmak değildir. Türkiye'nin güvenliği bizim için ilk mesele. Taliban'ı nasıl katlettiklerine bakın, getirecekleri yeni kuralların risklerine bakın. Geçmişle ilgili problemler var, görelim ve izleyelim.

"UÇAĞIN BURNUNDA YAZAN 9.11 YAZISI TESADÜF DEĞİL, 11 EYLÜL MESAJI VERİYORLAR"

Uçağın burnunda yazan 9.11 yazısı tesadüf değil, 11 Eylül mesajı veriyorlar. O insanların iniş takımına tutunarak can havliyle kaçtı. Canını kurtarmanın derdine düştüler. Doğu Perinçek Atatürk'ü Taliban ile aynı kefeye koymayacak kadar bu konuları iyi bilir. Tüm dünya Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alır. Ülkemizi ziyaret eden liderler konuşmalarında hep ondan bahseder. Dünya için örnek bir liderdir.

"ABD VE BATI BUNDAN SONRA HAVA HAREKATLARI GERÇEKLEŞTİRECEK"

Bizim bu işte en çok korktuğumuz konulardan biri, ileride önünü alamayacağımız gerginlikler, sokak olaylarının çıkmasıdır. Dikkat edelim, provokasyonlara gelmeyelim. Gizli servisler bunu çok iyi yapıyor. Bence ABD ve Batı, Taliban'ın gidişatına göre yoğun hava saldırıları gerçekleştirecek. Bir gün uyanacağız, ABD uçakları Taliban'ı vurdu diyecekler. Farkındaysanız Taliban ile ilgili fazla bir görüntü yok üsleri ve merkezleriyle ilgili. Müthiş bir gizlilik var. Taliban 2001 ile 2021 arasında kendini inanılmaz geliştirmiş. ABD bundan sonra bol miktarda hava harekatlarını gerçekleştirecek. Bunun dozu, Rusya'nın ve Çin'in Afganistan üzerinde Taliban ile ilişkisinde nasıl bir pozisyon alacağına bağlı." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Türkiye'nin Müslüman kimliğini savunmak Taliban'ı savunmak değildir. Bunları karıştırıyoruz!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Afganistan Kabil Taliban metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.