Türkiye'de son depremler! 26 Kasım 2019 son depremler

Türkiye'de en son nerede deprem oldu? Dünyanın farklı yerlerinde deprem depremler oluyor. Arnavutluk'ta yaşanan 6.4 büyüklüğündeki deprem gündeme oturdu. Türkiye'deki nerede ne zaman deprem olduğu ise merak konusu. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de meydana gelen depremlerle ilgili bilgiler Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılıyor. Depremler dünyada araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki Türkiye'de en son nerede deprem oldu?

İşte son depremler...

Türkiye'de son depremler! 26 Kasım 2019 son depremler

FAY TÜRLERİ

Dogrultu Atımlı Fay

Bu tür fay düzlemleri, yeryüzünde 90 dereceye yakın dik bir konumda olan ve yerin içine doğru hafifçe eğimlenen yalnızca yatay atımın oluşturduğu yanal atımlı faylardır. Bu faylar, atımlarina öre sağ ya da sol yönlü olabilirler. Kuzey Anadolu Fayı, sağ; Doğu Anadolu Fayi ise sol yönlü doğrultu atımlı faylardir.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye'de son depremler! 26 Kasım 2019 son depremler - Resim : 2

Normal Atımlı Fay

Bu tür faylarda fay düzleminin bir tarafindaki blok yükselirken diger tarafındaki düşerek uzaklaşır. Burada hareket yine göreceli olarak gelişmektedir. Bir başka değişle, bir blok yükselirken diğeri yerinde durabilir yada bir taraf yerinde dururken diğer taraf düşebilir. Örneğin; 1970 Gediz ve 1995 Dinar depremi ile ilgili faylar bu türden normal atımlı faylardır.

 

Türkiye'de son depremler! 26 Kasım 2019 son depremler ile ilgili etiketler Türkiye deprem son
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.